HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜοιράστηκαν ήδη τα πρώτα αναγνωστικά σε διάλεκτο Κώστα Ζουράρι

Μοιράστηκαν ήδη τα πρώτα αναγνωστικά σε διάλεκτο Κώστα Ζουράρι

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος υφυπουργός Παιδείας και ήδη οι πρώτες αλλαγές στα σχολικά βιβλία έκαναν ήδη την εμφάνισή τους

Αυτή την εικόνα θα παρουσιάζει στο εξής το Αναγνωστικό της α’ Δημοτικού
Αυτή την εικόνα θα παρουσιάζει στο εξής το Αναγνωστικό της α’ Δημοτικού

Πρόθεση να προσαρμόσει τα βιβλία στη «ζουραρική» διάλεκτο φαίνεται ότι έχει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όπως δείχνει η νέα διορθωμένη εκδοχή των αναγνωστικών της α’ δημοτικού που μοιράστηκε ήδη στα σχολεία της χώρας.

Τα νέα αναγνωστικά σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου είναι προσαρμοσμένα στην «εύπυγο γλώσσα των προγόνων» και στόχος τους είναι «να αποσκοτίσει τους μαθητάς από την ευρωμιάστωρος μαλλιαροφάνουσα ιδωματία και να τους ξεναγήσει σε πιο αρχολίπαρα μονοπάτια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτύπωση των νέων σελίδων έγινε από τον ίδιο τον Κώστα Ζουράρι σε πολύγραφο καθώς ταιριάζει περισσότερο στην κατοχική ατμόσφαιρα που βαρύνει τη χώρα, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «στενάζει κάτω από το σανδάλι με κάλτσα του Αλεμανού».

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Moufanet

ΠΗΓΉ: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ
Επομενο αρθρο
Ο αγώνας της Δόξας με τον Παναθηναϊκό με το φακό του Νίκου Ζαβιτσάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.