HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜονοπάτια Αλληλεγγύης : «Επενδύουμε δυναμικά στους νέους μέσω της ΕΕΥ»

Μονοπάτια Αλληλεγγύης : «Επενδύουμε δυναμικά στους νέους μέσω της ΕΕΥ»

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης σε συνεργασία με 16 ευρωπαϊκές και μεσογειακές πολιτιστικές οργανώσεις διοργανώνουν σεμινάριο εκπαίδευσης νέων και εκπαιδευτών νεολαίας με τίτλο: «Ε-πενδύουμε δυναμικά στους νέους μέσω της ΕΕΥ », από 12 έως 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ευρωπαϊκού προ-γράμματος «Erasmus+» και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα θα φέρει σε επαφή 36 εκπαιδευτές νέων από 12 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Τυνησία, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τουρκία και Παλαιστίνη) με στόχο να αξιοποιηθεί η δράση εθελοντισμού των νέων και ν’ αναδειχθεί η σημασία του για την ανάπτυξη σε τοπική, εθνική και ευρω-μεσογειακή κλίμακα, να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές, ν’ αναπτύξουν ικανότητες σχετικές με την υλοποίηση προγραμμάτων εθελοντισμού και να χαράξουν μαζί μια στρατηγική συνεργασίας για την προαγωγή των εθελοντικών δράσεων σε ευ-ρω-μεσογειακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα παιδαγωγικό εργαλείο, το οποίο ονομάζουμε «το ΟΝ-LINE ημερολόγιο του εθελοντή», που θα επιτρέπει στον εθελοντή να καταγράφει, με τρόπο συγκεκριμένο, όλες τις φάσεις της υπηρεσίας του, τις μεθόδους υποστήριξης, τις αξιολογήσεις του καθώς και τις εμπειρίες και μαθήσεις που απέκτησε.

Αυτό το εργαλείο, θα περιέχει τεχνικά και παιδαγωγικά στοιχεία προς διευκόλυνση των οργανώσε-ων που συμμετέχουν ώστε να δρομολογήσουν προγράμματα εθελοντισμού στο πλαίσιο της Eυρω-μεσογειακής συνεργασίας.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος αφιερωθεί χρόνος για συνάντηση των συμμετεχου-σών οργανώσεων με τους τοπικούς φορείς για να ανταλλάξουν εμπειρίες και τις καλές πρακτικές τους σε θέματα εθελοντισμού και να δρομολογήσουν πιθανές μελλοντικές συνεργασίες. Προσκα-λούμε όσες οργανώσεις της περιοχής μας ενδιαφέρονται, να λάβουν μέρος στην παραπάνω συνά-ντηση.

Για το λεπτομερές πρόγραμμα του σεμιναρίου και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tamonopatia.org ή να επικοινωνήσετε με τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης στο τηλέφωνο 2645023123 και στην διεύθυνση Καραβέλλα 12 στη Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο: Πανελλαδική απεργία 14 Δεκέμβρη
Επομενο αρθρο
Σύλληψη Πλοιάρχου- Πλοιοκτήτη στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.