HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜουσική ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά από τη Φιλαρμονική και την Equal Society

Μουσική ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά από τη Φιλαρμονική και την Equal Society

Μια ξεχωριστή από πολλές απόψεις εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ μέσα και έξω στο κτίριο της Φιλαρμονικής.  Το αρχαιότερο σωματείο του νησιού σε συνεργασία με την οργάνωση Equal Society μας θύμισαν πως πολιτισμός, είναι πρωτίστως η αλληλεγγύη.

Το εισιτήριο της αποψινής εκδήλωσης ήταν μια τσάντα με τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής καθαριότητας για τους σεισμοπλήκτους της Ν.Δ. Λευκάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Προδρομίτης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του σωματείου για την από κοινού με την Equal Society διοργάνωση της εκδήλωσης. Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος Δ.Σ της Equal Society ο κ. Σπύρος Φρεμενίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε, πως τα συγκεντρωμένα είδη είναι «ονοματισμένα». Σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων των πληγεισών περιοχών θα δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Η ποσότητα που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετά μεγάλη αφού έκτους από τους παριστάμενους της εκδήλωσης, έστειλαν μεγάλες ποσότητες και καταστήματα και σούπερ μάρκετ του νησιού. Η εκδήλωση  ήταν από τις λίγες που οι θέσεις των επισήμων δεν ήταν δωρεάν. Τη στιγμή που φτάναμε, ο Δήμαρχος παρέδιδε τη δική του τσάντα και ο βουλευτής ήταν ήδη εκεί από νωρίτερα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αποζημιώθηκαν με το παραπάνω από το πρόγραμμα που παρουσίασε η Φιλαρμονική. Ένα πρόγραμμα αξιώσεων. Περιλάμβανε αποσπάσματα από γνωστές όπερες και έκλεισε με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Εκπληκτικός όπως πάντα ο μαέστρος και όλοι οι μουσικοί της Φιλαρμονικής.

Μια καλή εκδήλωση, στοχευμένη, σωστά σχεδιασμένη και οργανωμένη. Εκτός από τα χειροπιαστά αποτελέσματα,  είναι μεγάλος και ο συμβολισμός που περικλείει. Δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο αποτελεί «μονάδα μέτρησης» του πολιτισμού.

Προηγουμενο αρθρο
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός των «Σκάρων»
Επομενο αρθρο
Ανοιξιάτικη σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας από το Ναυτικό Όμιλο

2 Σχόλια

  1. Μεταφοραί ο Μήτσος
    1 Φεβρουαρίου 2016 at 02:26 — Απάντηση

    Απολύτως εύστοχο και ουσιώδες το σχόλιο του (της) Κ Κ
    Προσυπογράφω!
    Η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος, το αρχαιότερο πολιτιστικό σωματείο του νησιού, ΔΕΝ χρειάζεται προαγωγούς!!!

  2. Κ Κ
    1 Φεβρουαρίου 2016 at 00:52 — Απάντηση

    πολυ καλη η προσπαθεια… αλλα θα ηταν ακομα καλιτερη αν η φιλαρμονικη οργανωνε μονη της την εκδηλωση….
    δεν εχουν λογο υπαρξης οι διαφορες ΜΚΟ που τις πληρωνουμε για να μας κοροιδευουν στα μουτρα κανοντας ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.