HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜπράβο παιδιά, μπράβο σας…

Μπράβο παιδιά, μπράβο σας…

Μας γράφει η αναγνώστρια Μίρκα Ζακυνθινού σχετικά με την επικείμενη κατεδάφιση του παλιού καφενείου που βρίσκεται μπροστά από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

«Όταν όλη η ευσυνειδησία των δημοσίων υπαλλήλων στην πάταξη της αυθαιρεσίας του νησιού εξαντλείται με την απόφαση να γκρεμίσουν ένα παραδοσιακό καφενεδάκι που υπάρχει εκεί από χρόνια τώρα, -ίσως όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου και δεν είναι λίγα- που στέγασε ψαράδες, περαστικούς, ανθρώπους κουρασμένους και δουλεμένους, ένα καφενεδάκι που δεν συγκρίνεται στην αυθαιρεσία του με τις πολυτελείς βιλάρες και τα ξενοδοχεία που είναι χτισμένα στην άκρη της θάλασσας του πολύπαθου νησιού, αλλά, αλλά είπαμε πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί, να πάρει κι ένα μπράβο ο πολύπαθος δημόσιος υπάλληλος ότι έκανε επιτέλους το καθήκον του, μέχρι εκεί που του επιτρέπει βεβαίως ο ανώτερος του.

Μπράβο παιδιά, μπράβο σας που επιτέλους βρήκατε το μεγαλύτερο αυθαίρετο στο νησί και πήρατε και την απόφαση να το γκρεμίσετε, μπράβο σας που επιτέλους καταφέρατε να κινήσετε το άχρηστο ζώο της δημοσιοϋπαλληλικής μηχανής και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο που σε άλλες περιπτώσεις θα έμενε αδρανής λόγω άδειας των πάντων.

Συγχαρητήρια που μαζί με το καφενεδάκι της Μαριάννας γκρεμίζετε και σφραγίζετε με τη βία και το τέλος μιας εποχής που για κάποιους ανθρώπους, σήμαινε κάτι. Ξέρω ότι η ευαισθησία δεν σας περισσεύει κι η φωνή μου είναι φωνή ενός που φωνάζει στην έρημο όμως τίποτα δεν μένει χωρίς απάντηση στο τέλος κι εσείς όπου νάναι θα πάρετε την δικιά σας…»

Προηγουμενο αρθρο
Παιδικές Αναμνήσεις - Στην Αγία Σωτήρα
Επομενο αρθρο
Συνωστισμός επικρατούσε χτες σε θάλασσα και στεριά

3 Σχόλια

  1. kωστας
    9 Αυγούστου 2016 at 00:05 — Απάντηση

    μηπως θα ηταν καλα να παει σε αλλη θεση χωρις να εμποδιζει την εισοδο και την οπτικη επαφη του καστρου και ηνεα κατασκευη να κρατηση ολα αυτα τα παραδοσιακα κτλ και να αποτελεση ενα εσοδο για το δημο και καποιες θεσεις εργασιας αρκη να μην καταντηση σαν το περιπτερο του καστρου

  2. Α.Κ.
    7 Αυγούστου 2016 at 10:44 — Απάντηση

    Οχι μονο η Μιρκα εχει δικιο σε ΟΛΑ οσα γραφει αλλα στο κατω της γραφης ας αναλογιστουν ,ας διαβασουν και προβληματιστουν(?) αυτα τα παιδια της αρχιτεκτονικης:
    Ποιος ηταν ο χαρακτηρας της λευκαδας παληοτερα?
    Οι βιλλαρες?Τα κιτς?
    Η τα χαμηλα φτωχικα σπιτακια ντυμενα με λαμαρινες για να κοβει το κρυο και την υγρασια?
    Μηπως,λοιπον,θαπρεπε να ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ενα τετοιο σπιτι-καφενειο που ειναι φτιαγμενο οχι με τη..σοφια των αρχιτεκτονων!! αλλα με τη λαικη σοφια του μαστορα???
    Σε ποιους μιλαω,ποιοι ακουνε!!

    • Μιρκα Ζακυνθινού
      7 Αυγούστου 2016 at 18:22 — Απάντηση

      Θα μπορούσε να διατηρηθεί ένα τέτοιο σπίτι καφενείο με την βοήθεια της πολιτείας σε αυτή την όμορφη μεριά βοηθώντας τους ανθρώπους που το έφτιαξαν να το αξιοποιήσουν κρατώντας συνάμα και την παραδοσιακή του ταυτότητα και θα μπορούσαν τουλαχιστον να τους χρεώνουν ένα ενοικιο ως έσοδο για το δήμο, όχι να τους απειλούν με εξώσεις και κατεδαφίσεις αν βέβαια ενοχλεί καποιους η καλαισθησία. Σκεφτείτε πόσοι τουριστες θα επισκέπτονταν το μέρος τότε και στην τελική όλοι θα είχαν όφελος…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.