HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ«Μπρος – Πίσω» – Του Ανδρέα Μαυρομάτη*

«Μπρος – Πίσω» – Του Ανδρέα Μαυρομάτη*

antreas mavromatisΔιαβάζω και ακούω, σε όλα τα ΜΜΕ, αναλύσεις επί αναλύσεων για τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Θεωρώ ότι κανείς δεν δίνει την πραγματική εξήγηση για το φαινόμενο αυτό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων προς την Χ.Α. είναι σε ηλικίες μέχρι 25 ετών. Ας ψάξουμε λοιπόν τι συμβαίνει στην παιδεία μας τα τελευταία χρόνια. Ένα μαύρο χάλι που καταγράφεται σε κάθε ευρωπαϊκή και παγκόσμια έρευνα. Φυσικά πάντα φταίει η μεθοδολογία των ερευνών και τις κάνουμε γαργάρα.

Προσφέρουμε στους νέους μας ένα από τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο όπου έννοιες όπως δημιουργία, καινοτομία, επιτυχία, προσπάθεια, επιχειρηματικότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός, μόρφωση είναι άγνωστες.

Όπου έξω από τα σχολεία υπάρχει μονίμως το πανό, γραμμένο από τους καθηγητές, «έξω οι ξένοι» για να υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν φταίμε εμείς αλλά πάντα οι άλλοι.

Όπου το απόγευμα στέλνουμε τα παιδιά μας στους «προοδευτικούς» καθηγηταράδες για να τα μάθουν να παπαγαλίζουν, με αδρή μαύρη αμοιβή, για να εξαγοράσουμε καλούς βαθμούς και να αισθανθούμε εντάξει.

Παράγουμε μαθητές με λεξιλόγιο 100 λέξεων που ενηλικιώνονται και τους βρίσκουμε στην κάλπη. Και τώρα προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε τι είναι ναζισμός, ενώ χαμογελάμε όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την 25η Μαρτίου από την 28η Οκτωβρίου ή αν ο Χίτλερ είναι τραγουδιστής ή ποδήλατο!

Και είναι προς αυτούς που η Χρυσή Αυγή μιλάει τη δική τους κενή γλώσσα και τους δίνει ταυτότητα ύπαρξης. Μόνο που την κενή τους μόρφωση την έχουμε δώσει εμείς.
Και το χειρότερο:

Ο επόμενος Τσίπρας μπορεί να είναι ένα παιδί 16 χρονών που είναι αυτή τη στιγμή, μυϊκά ανεπτυγμένο λόγω γυμναστηρίου και πιτόγυρων, κάνει πολεμικές τέχνες, παίζει ξύλο και ανδρώνεται αμόρφωτο με ένα τρόπο που καμιά σχέση δεν έχει με την χαλαρότητα του τέλους του 20ού αιώνα που μεγαλώσαμε οι περισσότεροι.

Ας προσέξουμε λοιπόν. Τώρα. Πριν είναι αργά. Ας αφήσουμε ως χώρα τον απομονωτισμό και την ομφαλοσκόπηση. Ο κόσμος εκεί έξω προχωράει ενώ εμείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ως «προοδευτικό» το να μην αλλάξει τίποτε.

«Μπρος – Πίσω» που έλεγε και ο Πόπωτας στο Κολοκοτρωνίτσι….

*Ο Ανδρέας Μαυρομάτης είναι διευθυντής στο κέντρο εκπαίδευσης «Morfosi»

Προηγουμενο αρθρο
Συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο Μεγανησίου
Επομενο αρθρο
Αρχιτεκτονική της πόλης της Λευκάδας (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.