HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝέο γιατρό-οπλίτη για το Μεγανήσι ζητεί ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Νέο γιατρό-οπλίτη για το Μεγανήσι ζητεί ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2018

Νέο γιατρό-οπλίτη για το Μεγανήσι ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Υγείας και Άμυνας

Την άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού-οπλίτη στο Μεγανήσι, ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, με αναφορά που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καββαδάς, με την αναφορά διαβιβάζει έγγραφο του Δημάρχου Μεγανησίου, στο οποίο σημειώνεται ότι η θητεία του οπλίτη-γιατρού που υπηρετεί στο νησί, βάσει του Ν. 4361/2016, ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου 2018, ζητώντας την έναρξη των διαδικασιών για την άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού-οπλίτη.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει το πρόβλημα με την υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού στο νησί, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι ανάγκες καλύπτονται από έναν γενικό γιατρό, ενώ οι δύο αγροτικοί γιατροί που υποχρεούται η Πολιτεία να παρέχει στους κάτοικους του Μεγανησίου, έχουν αποσπαστεί στο ΓΝ Λευκάδας.

Ως εκ τούτου καταλήγει ο κ. Καββαδάς «είναι κρίσιμο όπως εξεταστεί άμεσα η τοποθέτηση νέου οπλίτη-γιατρού στο νησί, βάσει των ρυθμίσεων της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4361/2016, προκειμένου να μην υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων σε ιατρικές υπηρεσίες».

Για να είτε την αναφορά πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού στο χώρο του Νοσοκομείου
Επομενο αρθρο
Στα ίχνη της Αμαξικής: Πουλιού - Παδρέικα - Μαρκάς - Πόντες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.