HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝαός κοίμησης Θεοτόκου της (Τ)Σεχλιμπούς

Ναός κοίμησης Θεοτόκου της (Τ)Σεχλιμπούς

Βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας – Νυδριού λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Φιλοσόφων, δίπλα από το κατάστημα «Κωτσόβολος».

Για να μπει κάποιος μέσα πρέπει να ζητήσει να του ανοίξουν το πορτόνι του σπιτιού που βρίσκεται δίπλα. Δεν υπάρχει άλλη είσοδος, είναι από παντού περιφραγμένη μέσα στην ιδιοκτησία που υπάρχει το σπίτι. Κολλητά μάλιστα στον ένα της τοίχο έχει χτιστεί βοηθητικός χώρος του σπιτιού!

Μόνο οι τοίχοι έχουν απομείνει. Το εσωτερικό της κάνει χρέη κοτετσιού.

DSCN1102DSCN1105

Κανένας από του παλαιότερους που ρώτησα, δεν γνώριζε κάτι περισσότερο, όλοι την ήξεραν σαν Τσεχλιμπού.

Παραθέτω τα λίγα που αναφέρει ο Πάνος Ροντογιάννης στο βιβλίο του «Η Χριστιανική Τέχνη στη Λευκάδα»: «Για την ερειπωμένη και περίεργη για τ’ όνομα Σεχλιμπού, αυτή η εκκλησία, που φημολογείται πως ποτέ δεν λειτούργησε, δίνουμε σχετικές πληροφορίες: Ήταν ιδιοκτησία στο πρώτο τρίτο του 18ου αιώνα των οικογενειών Ευσταθίου Νέγρη και Φραγκίσκου Σκένα και το όνομα το πήρε από τη τοποθεσία που παλιότερα ήταν ιδιοκτησία Τούρκου που το όνομα του ήταν Σελίχ Μπέης. Φαίνεται ότι μετά από κάποιο σεισμό ίσως το 1914, έγινε προσπάθεια να ανοικοδομηθεί αλλά οι εργασίες σταμάτησαν στο τέλος της τοιχοποιίας και η εκκλησία έμεινε ως έχει.»

Προηγουμενο αρθρο
Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ»
Επομενο αρθρο
Η Αμφίπολη σε 3D αναπαράσταση -Περιηγηθείτε στα άδυτα του τάφου ακριβώς όπως οι αρχαιολόγοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.