HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΝα είμαστε επιφυλακτικοί με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου

Να είμαστε επιφυλακτικοί με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου

Το έργο της τοποθέτησης του καταθλιπτικού αγωγού που ξεκίνησε από τον Πόντε και θα έφτανε στο Διοικητήριο, σταμάτησε άδοξα στο ΤΑΟΛ πριν από το Πάσχα. Έχει περάσει από τότε, πάνω από ένας μήνας και 21 μέρες από του Θωμά. Χτες τοποθετήθηκαν κάποιες κόκκινες κορδέλες στην παραλία. Θα ξεκινήσει ξανά αυτή την εποχή;

Το ξεκίνημα του έργου συνοδεύτηκε με τα γνωστές τυμπανοκρουσίες που γίνονται μόλις εμφανιστεί στον ορίζοντα μια μπουλντόζα. Τύφλα να έχει το μυστρί του Πατακού -για τους παλιότερους! Άσε που πολλοί -έτσι που κάνει θραύση η επιφανειακή γνώση και η ημιμάθεια- θα νομίζουν πως το έργο ολοκληρώθηκε κιόλας.

Το διάστημα από του Θωμά μέχρι τώρα ήταν σημαντικό χρονικά διάστημα. Θα είναι πολύ δύσκολο, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, να προχωρήσει το έργο. Το νησί θα γεμίσει αυτοκίνητα που θα κάνουν δύσκολη την εκτέλεσή του. Η Άγγελου Σικελιανού πεζοδρομείται όπου να’ναι, οπότε μοιάζει αδύνατον να μην υπάρχει είσοδος στο νησί, αν κλείσει και η οδός Γολέμη.

Λίγο πριν την Μεγάλη εβδομάδα ο εργολάβος σταμάτησε τις καθ΄ αυτό εργασίες και αποκαθιστούσε το κομμάτι που είχε ολοκληρώσει. Τότε γράφτηκε σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης πως το έργο σταμάτησε να εκτελείται. Από όσα είδα, η είδηση αναφέρθηκε πληροφοριακά, χωρίς κρίσεις και σχόλια εναντίον ουδενός.

Έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις και οι διαβεβαιώσεις του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο στις 4 Απριλίου, λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα για το σταμάτημα του έργου. Με το γνωστό του μονίμως απαξιωτικό ύφος, κατακεραύνωνε τα ΜΜΕ που έγραψαν πως σταμάτησε το έργο. «Πληροφορίες του καφενείου της γειτονιάς», χαρακτήριζε τις ειδήσεις… «να επανορθώσουν γιατί ψεύδονται», δήλωνε. Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά του Θωμά, διαβεβαίωνε. Τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου αναπαρήγαγαν τα διάφορα επίσημα και ανεπίσημα Συριζοτρόλ καθώς και οι γνωστοί χρήσιμοι ηλίθιοι.

(Να εξηγήσουμε πως το σταμάτημα ενός έργου δεν σημαίνει ματαίωση. Μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους, δεν είναι δα και τραγικό. Το συγκεκριμένο σταμάτησε για κάποιον προσυμβατικό έλεγχο ή γιατί δεν είχε γίνει προσυμβατικός έλεγχος από την Αποκεντρωμένη. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε ήδη.)

Τα Μέσα ενημέρωσης είχαν σωστές πληροφορίες για το σταμάτημα του έργου. Ο Δήμαρχος το γνώριζε -το γνώριζαν ακόμα και οι εργάτες του έργου- αλλά δεν δίστασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου να εξαπολύει τους γνωστούς μύδρους εναντίον της «παραπληροφόρησης», με τις γνωστές και ανούσιες κορώνες, γεμάτος δήθεν οργή!

Έχουν περάσει 21 μέρες μετά του Θωμά, που κατά την διαβεβαίωση του Δημάρχου, θα ξεκινούσε το έργο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δυνατότητα απρόσκοπτης εκτέλεσης του…

Συμπέρασμα πρώτο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος: να είμαστε επιφυλακτικοί με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου.

Συμπέρασμα δεύτερο και γενικότερο: ο διαδικτυακός όχλος δεν τρέφεται με τεκμήρια. «Όσο πιο μεγάλο, πιο τερατώδες είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται»

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Πόρτο Κατσίκι γάλακτος! ... (Μάης γάρ) -video
Επομενο αρθρο
Μετά την χθεσινή καταιγίδα

3 Σχόλια

  1. anwnimos
    10 Μαΐου 2018 at 09:22 — Απάντηση

    Και ο χρήσιμος ηλίθιος τσίμπησε…….
    Εγκρεμνοί κλειστοί, Γυαλός κλειστός, Λαγκάδα κλειστή, Απόλπαινα κατολίσθηση και κλειστός, Περιγιάλι Πλατύστομα κλειστός, κατολίσθηση και έκλεισε Πηγαδησάνοι Καρυά, για παραλία Καλαμίτσι κομμένος, δεματοποιητής διακοσμητικός, χωματερή σκουπιδιών ξεχειλίζει και ευωδιάζει ολόκληρο βουνό, η άμμος παραμένει στο κάστρο και τη γύρα, ο αι γιάννης σκελετωμένος, σκουπιδαριό μέσα στην πόλη αμάζευτο, χώρος για τα ογκώση ανύπαρκτος, κυκλοφοριακό άθλιο, πεζοδρόμια ούτε πετώντας δεν περνάς, βιολογικός αμφίβολος, βιολογικός Νυδριού παραπέει, ύδρευση περισσότερες διακοπές δεν έχουν ξαναυπάρξει μέσα στο χειμώνα, εξυπηρέτηση στο Δημαρχείο απαράδεκτη, 2 πλημύρες σε έξι μήνες στη Βασιλική, τα έργα στο Νοσοκομείο έχουν διακοπεί, τα ιβάρια μας βάζουν μέσα, και πόσα ακόμα μας διαφεύγουν. Αυτά είναι όμως μόνο καταστροφολογικές προβλέψεις και ο Jim Adams παραμένει ασυμβίβαστος…

  2. Κ.Π.
    10 Μαΐου 2018 at 00:05 — Απάντηση

    εσκεμένα;;;

  3. Jim Adams
    9 Μαΐου 2018 at 11:14 — Απάντηση

    Αν όσοι δεν συμβιβάζονται με τις καταστροφολογικές προβλέψεις του γνωστού και μη εξαιρετέου Δημοτικού Σχολιαστή είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι τότε τα ΜΜΕ που αναπαράγουν άκριτα αυτές πως μπορούν να χαρακτηριστούν; Και στο δρόμο της Απόλπαινας διαψεύδεται οσονούπω το ίδιο και για την παραλία, όπου εσκεμένα δημοσιεύετε φωτογραφίες από την εκτέλεση του έργου και τη διάνοιξη του δρόμου και όχι όπως είναι τώρα αποκαταστημένος για να έρθει να δέσει με το άθλιο άρθρο του ΔΣ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.