HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝεότερα από το Μέτωπο του Χιονιά

Νεότερα από το Μέτωπο του Χιονιά

Από το πρωί σχεδόν σήμερα (9/2) χιονίζει στα ορεινά της Λευκάδας. Το μεσημέρι κάναμε ένα μικρό οδοιπορικό από την πόλη μέχρι την Καρυά Το χιόνι και η πυκνή ομίχλη ξεκινούσε από τη θέση «Μπόζα» και πάνω. Ο δρόμος μέχρι τις 05:30 το απόγευμα που επιστρέψαμε ήταν βατός αλλά χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή και χαμηλές ταχύτητες για τα αυτοκίνητα. Όσο βραδιάζει βέβαια τα πράγματα θα δυσκολεύουν αφού δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να χιονίζει. Στις 3:00 το μεσημέρι συναντήσαμε στους Πηγαδισάνους 2 μηχανήματα και ένα φορτηγάκι του Δήμου με κατεύθυνση την Εγκλουβή.

DSCN5855

Λίγο πριν τις 08:00 απόψε μιλήσαμε στο τηλέφωνο με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Γαζή που βρίσκεται στην Εγκλουβή και μας πληροφόρησε για την μέχρι τώρα προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην αποκλειστεί κανένα χωριό. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου, και της Πυροσβεστικής. Η Αστυνομία επίσης βρίσκεται σε ετοιμότητα για πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα συνεργεία έχουν μέχρι αυτή τη στιγμή επιχειρήσει στα χωριά Βαυκερή, Αλέξανδρο, Πλατύστομα και Εγκλουβή και έχουν ανοίξει τους δρόμους. Έχει επίσης μοιραστεί αλάτι και το ειδικό αυτοκίνητο της Περιφέρειας (αλατιέρα) είναι σε επιφυλακή. Ειδικό αυτοκίνητο του στρατού έχει ανοίξει το δρόμο μέχρι τη στρατιωτική βάση και είναι επίσης στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας αν χρειαστεί.

Τόσο τα συνεργεία όσο και η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας θα είναι όλη τη νύχτα σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πιστεύουν ότι ενδεχόμενα να υπάρξει βελτίωση του καιρού από τα μεσάνυχτα..

Τα Σχολεία όλων των βαθμίδων σε Σφακιώτες και Καρυά αύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Προηγουμενο αρθρο
«χΑRΤαετός»: Αποκριάτικο θεατρικό παιχνίδι στην ARTηρία
Επομενο αρθρο
Την Τρίτη 10/2 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης σε Καρυά και Σφακιώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.