HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Επιστροφή στην… κανονικότητα: Η ΝΔ κατάργησε και επίσημα την 13η σύνταξη…

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Επιστροφή στην… κανονικότητα: Η ΝΔ κατάργησε και επίσημα την 13η σύνταξη…

Επιστροφή στην… κανονικότητα: Η ΝΔ κατάργησε και επίσημα την 13η σύνταξη – Θ. Καββαδάς και άλλοι 157 φρόντισαν γι’ αυτό!

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε θεσπίσει ξανά την 13η σύνταξη που είχε κόψει η κυβέρνηση Σαμαρά, ωστόσο η Ν.Δ. ήρθε και πάλι για να επιστρέψει η χώρα στην… κανονικότητα. Έτσι κατάργησε την 13η σύνταξη, καθώς το βράδυ της Πέμπτης έγινε δεκτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Υπέρ του νομοσχεδίου, που εκτός των πολλών αρνητικών για τον κόσμο της εργασίας, φρόντισε και για την κατάργηση της 13ης σύνταξης, τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Συνεπώς, με τη «βούλα» της ΝΔ, αποτελεί παρελθόν η σημαντική αυτή η οικονομική «ένεση» για τους συνταξιούχους. Επιστροφή λοιπόν στην… κανονικότητα!

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47 (κατάργηση της 13ης σύνταξης), «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές και «κατά» 128. Στα υπέρ βεβαίως και ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς αφού είχε προηγηθεί η… απίθανη ομιλία του -μνημόνιο υποκρισίας και ψευτιάς- για την ανάγκη υπερψήφισης του νομοσχεδίου.

Χαρακτηριστική της τοποθέτησής του στη Βουλή για το ασφαλιστικό, είναι η προκλητική φράση που θα τον ακολουθεί πάντα «…με ρεαλισμό και με κοινωνική στόχευση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά για να κατοχυρώσει και τους εργαζόμενους και τους απόστρατους της εργασίας, σήμερα και στο μέλλον.»
Αρκεί απλά να παρακολουθήσουμε τη στάση της Ν.Δ. στην 13η σύνταξη για να διαπιστώσουμε με περισσή ευκολία ότι το ψέμα, η υποκρισία και η πολιτική απάτη είναι στο DNA της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των βουλευτών που τη στηρίζουν:

1. Με το νόμο 4611/19, άρθρο 120 (17/5/19) η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε την 13η σύνταξη.
2. Ο Μητσοτάκης αν και η Ν.Δ. ψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο, ποτέ δεν δέχτηκε όπως είπε τότε, ότι οι Έλληνες πρέπει να περιμένουν το Δώρο Χριστουγέννων
3. Αργότερα ο Βορίδης ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει, αλλά αφού η Ν.Δ. ψήφισε το άρθρο 120 του νόμου 4611/2019 για την 13η σύνταξη, αυτό τη δεσμεύει.
4. Αμέσως μετά στην ΔΕΘ ο Μητσοτάκης βαφτίζει την 13η σύνταξη, έκτακτο επίδομα και δεσμεύεται να διατηρηθεί.
5. Τον Φεβρουάριο 2020 ο Υπουργός Εργασίας Βρούτσης δηλώνει ότι η 13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα 971 εκ. ευρώ ήταν προεκλογικό επίδομα.
6. Ο Μηταράκης, ως Υφυπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να δίνει η Κυβέρνηση την 13η σύνταξη.
7. Αμέσως μετά ο Ά. Γεωργιάδης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την 13η σύνταξη.
8. Ενώ γινόταν λόγος για εφάπαξ παροχή που θα δινόταν κάθε τέλος του χρόνου στους συνταξιούχους, το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης τροποποιείται και κάνει λόγο για δαπάνη πολιτικών κοινωνικής ασφάλισης πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας.
9. Όμως με το άρθρο 47 (που ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο) αφαιρείται ο όρος «κοινωνικής ασφάλισης» και γίνεται αναφορά μόνο σε δαπάνη πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας, βάζοντας οριστικό τέλος στην χορήγηση της 13ης σύνταξης.

Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε τους συνταξιούχους, τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές. Οι προηγούμενες πολιτικές της Ν.Δ. 2012-2015 είχαν αποτέλεσμα να χαθεί το 45% του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων. Τώρα αφαιρεί απ’ αυτούς 971.000.000 καταργώντας την 13η σύνταξη. Επίσης σχεδόν εξαφανίζει και το κοινωνικό μέρισμα, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει 885.000.000 ευρώ το 2018.

Αν υπολογίσουμε μάλιστα και τα 200.000.000 ευρώ μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης για το τρέχον έτος, τότε πάνω από 1.500.000.000 (ενάμισι δις) ευρώ θα είναι η αρπαγή εισοδήματος από χαμηλόμισθους και συνταξιούχους το 2020.
Αυτό δεν είναι περικοπές, αλλά κλοπή από όλους αυτούς που σήκωσαν το μεγάλο βάρος στα χρόνια της κρίσης.
ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
28/2/2020

Προηγουμενο αρθρο
Εβρος: Έκρυθμη η κατάσταση -Χιλιάδες μετανάστες «πολιορκούν» τα σύνορα
Επομενο αρθρο
Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας οργανώνει σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.