HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝοσοκομείο Λευκάδας: Ποτέ δεν ξεμείναμε από αντιδραστήρια

Νοσοκομείο Λευκάδας: Ποτέ δεν ξεμείναμε από αντιδραστήρια

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Μετά την εμφάνιση δημοσιευμάτων ότι το νοσοκομείο Λευκάδας έχει ξεμείνει από αντιδραστήρια οφείλω να δώσω μια απάντηση προς τους πολίτες για τη σφαιρική τους ενημέρωση, καθώς προσωπικά ως διοικητής δεν κλήθηκα να καταθέσω τις απόψεις μου.

      Το νοσοκομείο μας σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ αποστέλλει τα δείγματα για PCR στο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής, που για εμάς είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η αποστολή των δειγμάτων γίνεται καθημερινά και το βράδυ της ίδιας μέρας έχουμε το αποτέλεσμα. 

      Ωστόσο καταφέραμε να είμαστε από τα πολύ λίγα επαρχιακά νοσοκομεία που διαθέτουν μικρό αυτόματο μοριακό αναλυτή 4 θέσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε 2ώρες. Εξασφαλίσαμε τα test και την προμήθειά τους και μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 180 test για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Ο τρόπος λειτουργίας του αναλυτή δεν είναι αυθαίρετος. Έχει ορισθεί έπειτα από ώρες συνεδριάσεων του συντονιστικού οργάνου για SARS-Cov-2,της επιτροπής λοιμώξεων και των μελών του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Όλο αυτό το διάστημα ο αναλυτής λειτουργεί συνεχώς χάρη στο προσωπικό που τον στελεχώνει αδιάκοπα, αξιόπιστα και χωρίς προβλήματα σε περιπτώσεις όπως:

1) Όταν έχουμε ύποπτα κρούσματα στα Εξωτερικά Ιατρεία του Covid τα οποία απαιτούν νοσηλεία στο τμήμα των ύποπτων περιστατικών, με την αποστολή του δείγματος και τη διενέργειά της PCR στο δικό μας νοσοκομείο, έχουμε αποτέλεσμα μέσα σε 2 ώρες εάν κάποιος ασθενής είναι θετικός ή όχι. 

2) Ασθενείς που χρειάζονται άμεσα χειρουργική επέμβαση υποβάλλονται πρώτα σε εξέταση PCR στο νοσοκομείο μας και στη συνέχεια εισέρχονται στη χειρουργική αίθουσα για αντιμετώπιση.

3) Προσωπικό του νοσοκομείου μας το οποίο κατά καιρούς έχει εκτεθεί σε ασθενείς θετικούς έχει υποβληθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα σε rapid test και μοριακό τεστ-PCR,στο νοσοκομείο μας. Γεγονός που μας βοήθησε να έχουμε μηδενική διασπορά μέχρι τώρα μέσα στο νοσοκομείο.

4) Σε έκτακτες καταστάσεις που σχετίζονται με τη λήψη άμεσων μέτρων για τη Λευκάδα και την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως όταν χρειάστηκε για τα σχολεία και τη λειτουργία τους.

Ποτέ δεν ξεμείναμε από αντιδραστήρια. 

     Μάλιστα το νοσοκομείο έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας για την προμήθεια επιπλέον αντιδραστηρίων, λόγω έξαρσης της επιδημίας.

     Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας καθώς οι στιγμές αυτές μόνο για άσκηση μικροκομματικών συμφερόντων δεν προσφέρονται και καλό είναι όλοι μαζί να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στον κοινό μας εχθρό τον κορωνοϊό.

  Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου

ΜΠΑΚΑΒΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάζει την Παρασκευή το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου για επικαιροποίηση απόφασης για το Τουριστικό Περίπτερο
Επομενο αρθρο
«Αλλάζουμε Πορεία»: Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο μας “ξέμεινε” από αντιδραστήρια

1 Σχόλιο

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΒΡΊΛΗΣ
    2 Μαρτίου 2021 at 08:29 — Απάντηση

    Καλημέρα,
    ο κ. διοικητής, καλά κάνει και βγαίνει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σαν καλός διοικητής που υπερασπίζεται την εκάστοτε κυβέρνηση που τον επέλεξε, ωστόσο δεν υπήρξε τέτοιο δημοσίευμα που αναφέρει,

    Το δημοσίευμα που υπήρξε αναφέρει ότι δείγματα από την ΄Λευκάδα, αποστέλλονται στα Ιωάννινα για έλεγχο ενώ δυνητικά θα μπορούσαν ΟΛΑ τα δείγματα να μένουν στην Λευκάδα, αφο΄όπως ο ίδιος αναφέρει υπάρχει η υποδομή.

    Σ΄ αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός-θέμα απάντηση δεν δίνει ως καθύλην αρμόδιος .Άλλωστε το μεγάλο αυτό θέμα αναφέρει σε χθεσινή του αίτηση προς τον υπουργό υγείας ο κ. Θοδωρής Σολδάτος..

    Απ ότι φαίνεται όπως γίνεται συνήθως, μας προλάβαν για μία ακόμη φορά τα γεγονότα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.