HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΝ.Ε. Λευκαδας ΠΑΣΟΚ: Η καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά και την αυτοδιοίκηση

Ν.Ε. Λευκαδας ΠΑΣΟΚ: Η καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά και την αυτοδιοίκηση

ΠΑΣΟΚ
Η καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά και την αυτοδιοίκηση

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι μηχανισμοί της, στη επίθεση που εξαπέλυσαν προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μεγανησίου, επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν την υπέρμετρη αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, κάλεσε σε απολογία τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και κάποιους της συμπολίτευσης, με την απειλή του πειθαρχικού παραπτώματος της βαρείας παράβασης καθήκοντος, διότι δεν πειθάρχησαν στην ακυρωτική του απόφαση, να υπερψηφίσουν την αναπροσαρμογή των τελών που πρότεινε ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται 65% αύξηση στο οικιακό και 75% στο επαγγελματικό τιμολόγιο.
Το πρωτόγνωρο φαινόμενο να έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση – αυτή που προεκλογικά θα καταργούσε η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – να εγκαλεί Δημοτικούς Συμβούλους επειδή ψηφίζουν κατά συνείδηση, έρχεται να οριοθετήσει την καθεστωτική αντίληψη που διαπερνά τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διασφαλίσει και να ασκήσει την εξουσία.

Η τακτική του κ. Παναγιωτόπουλου να επεμβαίνει επιλεκτικά, αφού φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως για μια σειρά από καταγγελίες σε βάρος του κ. Δημάρχου, πιστοποιεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση λειτουργεί κυρίως σαν το μακρύ χέρι του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση.

Αν ο έλεγχος που οι συγκεκριμένοι φορείς υποτίθεται ότι ασκούν μεταφερθεί στους Δήμους και στις Περιφέρειες, τότε όχι μόνο διασφαλίζεται ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, αλλά πιθανότατα θα ενισχυθεί και η αποτελεσματικότητά τους.

Ν.Ε. 28/03/2016

Προηγουμενο αρθρο
Σέρβος τραυματίας στα επεισόδια της Λευκάδας!
Επομενο αρθρο
1η συνάντηση των Βλάχων της Αβδέλλας Γρεβενών και των συλλόγων του Δήμου Ακτίου

1 Σχόλιο

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ Η.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
    28 Μαρτίου 2016 at 16:57 — Απάντηση

    Αυτό που δεν κάνει ο γ.γ είναι να ελέγξει πρώτα τον πίνακα εξόδων που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την οικονομική επιτροπή,όπως είπα και στην τοποθέτησή μου στο ΔΣ προχθές.
    Δεν βλέπει ότι ο πίνακας εξόδων είναι πέρα για πέρα εικονικός;
    Για να καταλάβετε το μέγεθος της εικονικότητας , έχει όλο το κόστος των οδηγών του δήμου στα ανταποδοτικά και επί πλέον έξοδα για γάλα 3500 ε και για καύσιμα 3000 ε !
    (καίει το απορριματοφόρο πιό πολύ γάλα απ ότι …πετρέλαιο,όπως αστειευόμενος είπα ) !
    Πως του διέφυγε αυτό του αθεόφοβου ;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.