HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝ.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην ανάκαμψη της χώρας

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην ανάκαμψη της χώρας

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην ανάκαμψη της χώρας

Ψηφίστηκε στην επιτροπή Βιομηχανίας και Ενέργειας, καθώς επίσης και στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, γνωστό ως Σχέδιο Γιούνγκερ.

Στο νομοσχέδιο, παρά τις αρχικές αντιδράσεις του Γερμανού εισηγητή της Οικονομικής Επιτροπής, προβλέπεται να μην καταχωρούνται στο έλλειμμα των Κρατών Μελών οι επενδύσεις σε έργα που επιχορηγούνται από το Σχέδιο Γιούνγκερ.

Προβλέπεται επίσης πως το Σχέδιο Γιούνγκερ, δεν θα υποκαταστήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τα Ταμεία Συνοχής, κάτι που είναι κρίσιμο για οικονομίες όπως η Ελληνική, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις σύνθεσης χρηματοδοτικών εργαλείων ικανών να μειώσουν σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης των επενδύσεων, τόσο για τους ιδιωτικούς επενδυτές όσο και για τις περιφέρεις.

Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία επενδυτικών πλατφορμών που θα επιτρέψουν σε μικρότερης έκτασης περιφερειακά και θεματικά έργα υποδομής να ενταχθούν κάτω από τον τίτλο μιας ενιαίας επένδυσης.

Τέλος, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε ρευστότητα μέσω των κεφαλαίων που θα δοθούν στις Ελληνικές τράπεζες, κάτι που πρόκειται να δώσει ανάσα στην πραγματική οικονομία καθώς περιλαμβάνει μία τεράστια γκάμα τομέων, από τις νέες τεχνολογίες και τις μεταφορές, μέχρι την αγροτική οικονομία και την αλιεία.

Εισηγήτρια του νομοσχεδίου εκ μέρους της Επιτροπής Βιομηχανίας Ενέργειας και Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν η Ευρωβουλευτής της Ελιάς, κ. Εύα Καϊλή.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή (GUE), καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εκδηλώσεις του Οδυσσέα Νυδριού με τη Μονακό
Επομενο αρθρο
Επιλέγω ΕΠΑΛ - Εγγραφές Εσπερινού ΕΠΑΛ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.