HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΞανάρχισαν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές

Ξανάρχισαν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές

Ξανάρχισαν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές:
Μια αγκαλιά ανοιχτή για τα παιδιά μας!

Ζητώντας τη βοήθεια του Θεού στο ταξίδι της νέας κατηχητικής χρονιάς 2016 – 2017, οι Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας ξανάνοιξαν την αγκαλιά τους για τα παιδιά μας και ξεκίνησαν τις φετινές τακτικές τους συναντήσεις την περασμένη Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016. Πλήθος παιδιών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία του Αγιασμού.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμολένσκ και Ροσλάβλ κ. Ισίδωρος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βοσκρεσένκ κ. Σάββας από την Εκκλησία της Ρωσίας, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί μας στο πλαίσιο της «Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά». Οι δύο φιλοξενούμενοι Αρχιερείς ευχήθηκαν στα παιδιά και στους γονείς που συμμετείχαν να ζεστάνει ο Θεός τις καρδιές τους και να φωτίσει την ύπαρξή τους, για να γίνουν οι καρδιές τους Ουρανός.
Ακολούθως ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεόφιλο τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στον Ι. Ναό της Ευαγγελιστρίας και το βράδυ της ίδιας μέρας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδριού για τα παιδιά της περιοχής.

Εξάλλου, το όμορφο ταξίδι τους με το νοητό Πλοίο της Εκκλησίας και για τη φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησαν την ίδια ημέρα οι Ενοριακές Συντροφιές των ενοριών Αγίου Μηνά και Αγίου Νικολάου Λευκάδος, Βασιλικής και Λυγιάς, ενώ οι υπόλοιπες ενορίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε στο σχετικό μήνυμά του ιερείς, κατηχητές, παιδιά και γονείς να αποδεχτούν το « αίτημα φιλίας» που απευθύνει σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς αποκλεισμούς και καθωσπρεπισμούς, ο Χριστός και να τρέξουν κοντά Του, για να βρουν ανάπαυση και χαρά.

Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους!

Σύντομα θα ανακοινωθεί το λεπτομερές πρόγραμμα των παιδικών και νεανικών Συντροφιών ανά Ενορία! Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε από το «Κέντρο Νεότητας»της Ι. Μητροπόλεώς μας στα τηλ.: 2645022415 (εσ.: 21-23) ή στο facebook με το όνομα «Κέντρο Νεότητας Λευκάδα».

Λευκάδα, 5 Οκτωβρίου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Καρυά Λευκάδας - Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου
Επομενο αρθρο
Διασυλλογικός Αγώνας Ιστιοπλοΐας Τριγώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.