HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞανά σε πόλεμο με την ισλαμική τρομοκρατία η Γαλλία -Σοκ στην Ευρώπη

Ξανά σε πόλεμο με την ισλαμική τρομοκρατία η Γαλλία -Σοκ στην Ευρώπη

Σε πόλεμο με την ισλαμική τρομοκρατία -τον ισλαμοφασισμό, όπως είπε ο δήμαρχος της Νίκαιας- βρίσκεται η Γαλλία μετά τις σημερινές επιθέσεις με μαχαίρι στη Νίκαια, στην Αβινιόν και στο γαλλικό προξενείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η πρώτη επίθεση με μαχαίρι έγινε γύρω στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα στη βασιλική της Νοτρ Νταμ, του μεγαλύτερου ρωμαιοκαθολικού ναού της Νίκαιας, όπου ο δράστης μαχαίρωσε αρκετά άτομα μέσα στην εκκλησία προτού πέσει αιμόφυρτος από τα πυρά αστυνομικών και συλληφθεί.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Ο δράστης που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» στη διάρκεια της επίθεσης, ηλικίας γύρω στα 25, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, μπήκε στον ναό και άρχισε να σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο. Το ένα από τα θύματά του ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, γύρω στα 70, που βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό, σχεδόν αποκεφαλισμένο, εντός του ναού, όπου είχε πάει να προσευχηθεί νωρίς το πρωί.

Μέσα στη βασιλική της Νοτρ Νταμ βρέθηκε άλλο ένα θύμα του φανατικού ισλαμιστή, ο νεωκόρος του ναού, περίπου 45 ετών, «που τον αγαπούσαν πολύ οι ενορίτες», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί. Το τρίτο θύμα του δράστη, μια γυναίκα γύρω στα 30, αφού δέχθηκε μαχαιριές προσπάθησε να καταφύγει σε γειτονικό μπαρ, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

25άρης ονόματι «Μπραχίμ» ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια

Ο μακελάρης -«μοναχικός λύκος», όπως όλα δείχνουν- πρόλαβε να τραυματίσει αρκετά ακόμη άτομα και προσπάθησε να καταφύγει στις τουαλέτες του ναού μετά το μακελειό. Συνελήφθη τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ συνέχιζε να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ» την ώρα που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, είπε ότι ονομάζεται Μπραχίμ και δήλωσε ότι έδρασε μόνος του. Ο Εστροζί είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης δεν σταμάτησε να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ» ακόμη κι όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί, «πράγμα που δεν αφήνει αμφιβολία για τα κίνητρά του».

Επιθέσεις με μαχαίρι στην Αβινιόν και κατά του γαλλικού προξενείου στη Τζέντα

Δύο ώρες αργότερα, αστυνομικοί στην πόλη της Αβινιόν, κάπου 200 χλμ. μακριά από τη Νίκαια, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άλλο άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι που απειλούσε περαστικούς φωνάζοντας και αυτός «Αλλαχού Ακμπάρ».

Στόχος επίθεσης με μαχαίρι έγινε και ο φρουρός του γαλλικού προξενείου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ο φρουρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. «Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση», ανέφερε η γαλλική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Εξάλειψη του «ισλαμοφασισμού» στη Γαλλία ζητά ο δήμαρχος της Νίκαιας

«Αρκετά πια. Ήρθε ή ώρα η Γαλλία να απαλλαγεί από τους νόμους της ειρήνης για να εξαλείψει οριστικά τον ισλαμο-φασισμό από την επικράτειά μας», τόνισε ο δήμαρχος της Νίκαιας, προσθέτοντας ότι τα θύματα δολοφονήθηκαν με «φρικτό τρόπο». «Οι μέθοδοι ταιριάζουν, χωρίς αμφιβολία, με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του γενναίου δασκάλου στο Κονφλάν Σεντ Ονορίν, του Σαμιέλ Πατί», είπε. Και ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους ναούς στη Γαλλία, ή να κλείσουν προληπτικά οι εκκλησίες. Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιμοκρατική.
Ο Εμανουέλ Μακρόν προήδρευσε έκτακτης σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου, προτού αναχωρήσει για τη Νίκαια.

Πηγή: iefimerida.gr








Προηγουμενο αρθρο
Προχωρά ο διαγωνισμός ανακατασκευής Κέντρου Νεότητας - στελέχωση και Φοιτητική Εστία του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης
Επομενο αρθρο
Από αύριο το πρωί lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.