HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟδηγίες στους υπεύθυνους των πεζών και αρμάτων για την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

Οδηγίες στους υπεύθυνους των πεζών και αρμάτων για την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

«Φ Α Ρ Ο Μ Α Ν Η Τ Α 2020»

Οδηγίες στους υπεύθυνους των πεζών και αρμάτων της παρέλασης της Κυριακής 1/3/2020

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: 15:00
ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΟΔΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑ –ΟΔΟΣ 8Ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: 16:00 ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Από πλατεία Αγίου Μηνά μέχρι πλατεία παραλίας, μέσω της κεντρικής αγοράς.
Οι διαστάσεις των αρμάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε πλάτος τα 3 μέτρα και σε ύψος τα 5 μέτρα, προκειμένου να είναι εφικτή η διέλευση τους από την κεντρική αγορά.
Μουσική θα υπάρχει σε όλη την κεντρική αγορά και στην παραλία.
Όλα τα σχήματα θα πρέπει να είναι επιμελημένα, καλόγουστα και να προσφέρουν κέφι, μπρίο και ευχαρίστηση.
Όλα τα καρναβαλικά σχήματα (πεζά και άρματα) θα ελεγχθούν από την Καρναβαλική Επιτροπή.

ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ σχήματα, που προσβάλουν θρησκευτικά ή εθνικά σύμβολα ή προβάλλουν ρατσιστικές ιδέες και σύμβολα.
ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ άρματα, που θα είναι εντελώς ακαλαίσθητα, καθώς και άρματα, που εγκυμονούν επικινδυνότητα ή ενόχληση στους θεατές.
Ειδικότερα:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατά την διάρκεια της παρέλασης η ρήψη φωτεινών δάδων, βεγγαλικών λοιπών εύφλεκτων υλικών, η χρήση καπνογόνων που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα και κάθε άλλου υλικού που δημιουργεί όχληση ή εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού, πυρκαγιάς ή ζημιάς σε περιουσίες.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επίσης η ρήψη στερεών ή υγρών αντικειμένων στους θεατές (π.χ σανό, αλεύρι, νερό, κλπ), καθώς και η χρησιμοποίηση ζώων στην παρέλαση.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εκπομπή μουσικής από τα άρματα κατά τη διέλευσή τους από την κεντρική αγορά, για να μη δημιουργείται παρεμβολή και επικάλυψη στη μουσική που θα εκπέμπεται από τα ηχεία της κεντρικής αγοράς.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς των αρμάτων.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η τοποθέτηση ενός πυροσβεστήρα πάνω στο άρμα.

Η Καρναβαλική Επιτροπή εφόσον διαπιστώσει έστω και την τελευταία στιγμή ότι κάποιο γκρουπ δεν τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις και ιδιαίτερα τις απαγορεύσεις, θα το αποκλείσει από την παρέλαση.
Οι υπεύθυνοι των σχημάτων (πεζών και αρμάτων) θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και το θέμα τους στο Πνευματικό Κέντρο μέχρι και την Δευτέρα (17/2/2020) το αργότερο.

Τα άρματα θα ελεγχθούν από την Καρναβαλική Επιτροπή την παραμονή της παρέλασης, στον τόπο που κατασκευάζονται.
Στα πεζά και άρματα που θα πάρουν έγκριση από την Καρναβαλική Επιτροπή να μετάσχουν στην παρέλαση, θα τους δοθεί αριθμός συμμετοχής από το Πνευματικό Κέντρο.

Τα σχήματα που θα μετάσχουν, θα κριθούν από την Επιτροπή Απονομής Βραβείων. Θα βραβευτούν τα 3 καλύτερα πεζά και τα 3 καλύτερα άρματα. Τα βραβεία δεν είναι χρηματικά.

Τα πεζά σχήματα, για να μετέχουν στο «διαγωνισμό πεζών», θα πρέπει να αποτελούνται από 15 τουλάχιστον άτομα.

Κατά την διαδρομή τα μεν άρματα θα κινούνται πολύ αργά για να φαίνεται η θεματολογία τους, τα δε πεζά χορεύοντας θα μπορούν να κάνουν κύκλους και δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε χώρους άλλων πεζών ή αρμάτων.

Οι υπεύθυνοι του κάθε γκρουπ, πεζού ή άρματος, πρέπει να φροντίζουν να κρατούνται αποστάσεις μεταξύ τους, τουλάχιστον 5 μέτρα και συγχρόνως να μην δημιουργείται μεγάλο κενό (χάσμα) μεταξύ τους κατά την παρέλαση.

Τα άρματα θα παρελάσουν μέχρι την παραλία (σημαίες) και θα σταθμεύσουν σε ειδικές θέσεις.
Όσα σχήματα τερματίζουν την παρέλαση, δεν επιτρέπεται να γυρίσουν πίσω μέσα από την κεντρική αγορά, για να μην δημιουργούν ενόχληση στους υπόλοιπους που παρελαύνουν.

Η Απονομή των Βραβείων και των Αναμνηστικών θα γίνει στο πατάρι της πατάρι της παραλίας, όπου πρέπει να παρευρίσκεται αντιπροσωπεία από κάθε διαγωνιζόμενο γκρουπ στο τέλος της παρέλασης.

Παρακαλούμε να τηρηθούν οι παραπάνω οδηγίες προς όφελος των συμμετεχόντων αλλά και των θεατών, για να ακολουθήσουν άνετα και να χειροκροτήσουν την έμπνευση του καθενός.

Επίσης παρακαλούμε θερμά, το κάθε άρμα να έχει 3 άτομα υπεύθυνα για την κατεύθυνση του οχήματος του προς αποφυγήν ατυχημάτων.

Ο δε αρχηγός της κάθε ομάδας να είναι διαθέσιμος ώστε να δίνει απαντήσεις σχετικά με την θεματολογία του σχήματός του στον παρουσιαστή της παρέλασης.

Συντονιστής: Γιάννης Λιβιτσάνος, Αντιδήμαρχος

Καλή Αποκριά σε όλους
ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Προηγουμενο αρθρο
Οδοιπορικό στη Λευκάδα του 1983 - video
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Στην Κίνα βάζουν σε καραντίνα και τα... χαρτονομίσματα!

2 Σχόλια

  1. SPYROS DESYLLAS
    16 Φεβρουαρίου 2020 at 11:20 — Απάντηση

    Τα σωστά και τα ωραία δυστυχώς δεν αρέσουν,και είναι ντροπή μας ,είμαστε ασυστολοι και όχι σωστοί άνθρωποι.

  2. Αλικη
    15 Φεβρουαρίου 2020 at 15:42 — Απάντηση

    Ρε δημαρχε και εξ οφιτσιο προεδρε του πνευματικου κεντρου,το διαβασες ετουτο το κατεβατο?
    Αν οχι,διαβασε το και παρτο πισω.
    Με “απαγορευεται”δε γινεται ψχη μ καρναβαλι.Μαθε το!!
    Αντε
    Εκτος και γουσταρεις τα ..”αποφασιζομεν και διατασομεν”,οπως εκαμες με τσι γλαστρες(αυτο θα σε κυνηγαει γιατι δεν ζητησες ενα συγγνωμη πουκαμες αγιατρη την αγορα με το ετσι θελω)..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.