HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι ανακοινώσεις για τα σχολεία: Κλειστά Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία: Κλειστά Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τα νέα έκτακτα μέτρα για τα σχολεία, στο πλαίσιο των πιο δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών έγιναν στο Υπουργείο Υγείας, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε τις ανακοινώσεις αναφέροντας ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα κλείσουν τα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ανοιχτά θα είναι τα σχολεία ειδικής αγωγής. Όπως είπε, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

«Η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων», επισήμανε ενώ προσέθεσε ότι «πρόεχει η δημόσια υγεία». « Τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει κι αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, και για δύο εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

ο παρασκήνιο της πολύωρης σύσκεψης της επιτροπής των επιστημόνων για το κλείσιμο από τη Δευτέρα των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα, αποκάλυψε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, επιβεβαιώνοντας τόσο τις διαφωνίες για την καθολικότητα του μέτρου, όσο και το ακανθώδες του όλου ζητήματος για την κυβέρνηση. Και αυτό διότι εκτός των άλλων προβλημάτων υπάρχει η ευρύτερη παραδοχή ότι τα παιδιά δεν έφταιγαν σε τίποτα, δεν δημιουργούν πρόβλημα στη διασπορά του κορονοϊού, αλλά την πληρώνουν με αναγκαστική αποχή από το σχολείο, επειδή δεν μπορεί το κράτος να ελέγξει τις μετακινήσεις των γονιών τους.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Σκέρτσος αποκάλυψε πως 15 μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και των Επιδημιολόγων εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα ενώ οκτώ αντιπρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα. Ο ίδιος επανέλαβε το γνωστό: ότι η κυβέρνηση λαμβάνει πάντα υπόψη της τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Προηγουμενο αρθρο
Εγκρεμνοί - Πόρτο Κατσίκι
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: H Ελλάδα ξεπέρασε τα 1.000 θύματα - όσα είχε η γρίπη σε μια δεκαετία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.