HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι βαρκούλες του πίσω Μώλου

Οι βαρκούλες του πίσω Μώλου

Πάντα μου άρεσε να κοντοστέκομαι και να προσέχω τις μικρές ξύλινες βαρκούλες που είναι αραγμένες στην ανατολική παραλία της πόλης. Αισθάνομαι τυχερή κάθε φορά που συναντώ και κουβεντιάζω με κάποιον από τους ψαράδες. Μου μιλάνε όλο σοφία, ενώ νετάρουν τα δίχτυα ή κάνουν μικροεπισκευές στις βάρκες τους. Η κουβέντα μαζί τους με γειώνει ευχάριστα. Οι ίδιοι σαν χαρακτήρες αλλά και το επάγγελμα τους -που οι περισσότεροι το έμαθαν από τον πατέρα τους- δείχνουν τη συνέχεια αυτού του νησιού μέσα στο χρόνο. Ο Γιώργος Βελέντζας, ο Άγγελος Κοψιδάς, ο Σπύρος (Ράκιας), ο Στάθης Πολίτης (Μούρμουρας), είναι κάποιοι από τους πιο χαρακτηριστικούς τύπους ψαράδων.

DSCN8343

DSCN8349

Όση ώρα περπατούσα στον πίσω μώλο σήμερα, στο μυαλό μου ερχόταν η μεγάλη μαρίνα που σχεδιάζεται να γίνει κοντά στο «καρνάγιο». Θα δέχεται κατά πως μας λένε, σκάφη τουλάχιστον εκατό μέτρα μήκος, καθώς και ένα κρουαζιερόπλοιο! Το νησί θα γεμίσει εκατομμυριούχους, κατά πως μας τα παρουσιάζουν!

Βαδίζουμε ολοταχώς προς εκείνη την εποχή που θα σπάσουμε άλλον ένα δεσμό που συνδέει το σήμερα και το χτες αυτού του νησιού. Όταν όλα αυτά συμβούν, ποιος θα θυμάται τους ψαράδες και τις μικρές ξύλινες βαρκούλες του πίσω Μώλου;

Βιολέτα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Περιδιάβαση στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας και την ιστορία του
Επομενο αρθρο
Λευκαδίτες που πολέμησαν στην έξοδο του Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.