HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι γυναίκες της Λευκάδας «έτρεξαν» για το «Φάρο»

Οι γυναίκες της Λευκάδας «έτρεξαν» για το «Φάρο»

Για δεύτερη χρονιά φέτος οι γυναίκες της Λευκάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Φάρος, για έναν όμορφο περίπατο στην κεντρική αγορά της Λευκάδας μέχρι το Κάστρο, βοηθώντας με το ποσό της συμμετοχής τους, το έργο του Συλλόγου.

Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερη μέρα από τη σημερινή – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Από το λατινικό res (πράγμα) που σήμαινε γυναίκα, μέχρι την σημερινή ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση της γυναίκας πέρασαν πολλά χρόνια. Δόθηκαν σκληροί αγώνες. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η γυναίκα των δυτικών κοινωνιών έχει κόψει το νήμα πολλών μαραθωνίων.

IMG_1723

Παρά τον άσχημο καιρό, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του περιπάτου, γυναίκες κάθε ηλικίας, δεν πτοιήθηκαν και έδωσαν δυναμικό παρόν στην παραλία της Λευκάδας. Πρέπει να έφτασαν τις 150 οι συμμετοχές.

DSCN7464

Η σημερινή εκδήλωση, όπως και η περσυνή, είναι από εκείνες που μας κάνουν να νοιώθουμε περήφανες. Ο «Φάρος» στην μέχρι σήμερα πορεία του επιτελεί ένα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι η μεγάλη αυτή προσπάθεια γίνεται διακριτικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς προσωπικές προβολές, χωρίς πολλά λόγια, όπως αρμόζει σε ένα Φιλανθρωπικό Σύλλογο.

Μπράβο στο «Φάρο», μπράβο στις γυναίκες της Λευκάδας!

Προηγουμενο αρθρο
Σταύρακας Απόστολος ή Πανάδας (Λευκαδίτες Ήρωες της Επανάστασης του 1821)
Επομενο αρθρο
Εύκολα «καθάρισε» σήμερα η Νίκη Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.