HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟι δικηγόροι της Λευκάδας στο γεφύρι της Άρτας

Οι δικηγόροι της Λευκάδας στο γεφύρι της Άρτας

Έξι δικηγόροι της Λευκάδας φωτογραφίζονται στο γεφύρι της Άρτας κάποια Κυριακή της δεκαετίας του 1950. Φορούν όλοι κοστούμι και γραβάτα, όχι λόγω Κυριακής άλλα επειδή είναι έτοιμοι να επιτελέσουν ένα σημαντικό καθήκον. Είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι σε περιοχές της Άρτας, σε βουλευτικές εκλογές.

Εικονίζονται από αριστερά: Στέφανος Γράψας, Βασίλειος Παπαγαλάνης, Κώστας Καρβούνης, Ιωάννης Ασδραχάς, Σπύρος Κολοκύθας και Ιωάννης Φλογαΐτης.

Η συμβολή των δικηγόρων είναι αναμφισβήτητα σημαντική σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πόσο μάλλον σε εκείνες τις δύσκολες, ταραγμένες και φορτισμένες με πάθη, εποχές.  Θυμίζουμε πως στη δεκαετία του 1950 έγιναν 5 εκλογικές αναμετρήσεις. Το 1950, 1951, 1952, 1956 και 1958.

Μέχρι το 1967  στο Πρωτοδικείο Λευκάδας υπήρχαν μόνο εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων. Αργότερα απελευθερώθηκε το επάγγελμα και καταργήθηκε ο κλειστός αριθμός.

Προηγουμενο αρθρο
Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα -Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου
Επομενο αρθρο
Μια υπέροχη μέρα η σημερινή για την πόλη της Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Κατερίνα Ι. Φλογαΐτη
    2 Ιανουαρίου 2021 at 20:48 — Απάντηση

    Μια ευχάριστη έκπληξη είναι για μένα το άρθρο και η φωτογραφία των δικηγόρων της Λευκάδας στο γεφύρι της Άρτας. Ανάμεσα σε σεβαστά και αγαπημένα μου πρόσωπα εικονίζεται και ο πατέρας μου Ιωάννης Φλογαΐτης. Είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου (αν και ήμουνα μικρό παιδί) οι ετοιμασίες στο σπίτι για τη δύσκολη (από πολλές απόψεις μια και η περίοδος ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά) η αποστολή που αναλάμβαναν. Πήγαιναν σε δυσπρόσιτα χωριά, κάποιες φορές το χειμώνα. Οι ιστορίες που γλαφυρά μας έξιστορούσε ο πατέρας μου όταν επέστρεφε, όχι μόνο με εντυπωσίαζαν αλλά μπορώ να πώ ότι με διαμόρφωσαν και σαν πολίτη. Πιστεύω ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.