HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι θιασώτες του… πράσινου!!

Οι θιασώτες του… πράσινου!!

Πολλές φορές τα τελευταία 6 χρόνια μέσα από αυτή την ιστοσελίδα έχουμε κάνει επισημάνσεις για τον καθαρισμό και τις ανάγκες της οδού Φιλοσόφων. Είναι ο δρόμος που διασχίζουμε πολλές φορές την ημέρα, γιατί οδηγεί στο σπίτι μας. Γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή του.

Προχθές, για μια ακόμα χρονιά κάναμε τις ετήσιες επισημάνσεις μας, μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος. Δες εδώ.

Εκτός από τα τρολ, τους άσχετους, τους μη κατοικούντες στο νησί, άρα και μη γνωρίζοντες που σχολίασαν, εμφανίστηκαν εν συγχορδία και τάξη και οι «αγαπώντες» το πράσινο, φίλοι του πρώην δημάρχου, καθώς και ο ίδιος.

Αυτή η άτιμη λεξούλα «πράσινο», πόσα πολλά περικλείει! Πόσες γενικότητες. Πόσες εκθέσεις ιδεών μπορείς να σκαρφιστείς.

Βασική αρχή μας είναι πως: Η εμπειρία του παρελθόντος είναι οδηγός για το μέλλον.

Ας δούμε με εικόνες και δημοσιεύσεις, διαχρονικά, με ποιο τρόπο οι σημερινοί θιασώτες του «πράσινου», αιρετοί και μη, έδειχναν την αγάπη τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτού του «πράσινου» είναι μάλλον θιασώτες οι παραπάνω.  Αν δεν είναι έτσι, γιατί στη θητεία τους -5 χρόνια- δεν κατάφεραν να έχουν περιποιημένο πράσινο στην περιοχή; Η περιοχή ήταν και παραμένει ζούγκλα.(αφήνουμε κατά μέρος τα σκουπίδια προς το παρόν). Δες εδώ.

Αυτοί που αγαπούν το πράσινο, γιατί άφησαν τα δεντράκια κατά μήκος της μαρίνας να καταστραφούν τα περισσότερα; (Η περιοχή έχει πράγματι ανάγκη πρασίνου.) Ακόμα παλεύουν με τον αέρα και με την έλλειψη «τροφής». Είναι φυτεμένα από το 2012. Μετά από τόσα χρόνια έπρεπε να έχουν θεριέψει… Δες εδώ

Ισχυρίζομαι και επιμένω πως τα λουλουδάκια παραμονές εκλογών ήταν προεκλογικό τερτίπι. Η περιοχή είχε και έχει άλλες προτεραιότητες. Δες εδώ και εδώ.

Οι θιασώτες του «πράσινου» γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν για τον νέο δρόμο του νοσοκομείου; Κατασκευάστηκε σωστά, χωρίς χωμάτινες νησίδες πρασίνου!

Ας αφήσουμε λοιπόν την μπουρδολογία. Ο ρεαλισμός και η εμπειρία του παρελθόντος έδειξε, ότι ο δήμος διαχρονικά αδυνατεί να διαχειριστεί την αναφερόμενη περιοχή. Δεν κατάφερε να ευπρεπίσει τα προϋπάρχοντα: την κεντρική νησίδα και αυτή που βρίσκεται μπροστά από του Αργυρού. Πως θα καταφέρει να διαχειριστεί άλλες 20 που δημιούργησε το έργο του κόμβου;  Η περιοχή προς το παρόν δεν έχει ανάγκη πρασίνου. Περιστοιχίζεται από ακάλυπτες εκτάσεις καταπράσινες.(χέρσα χωράφια, δέντρα, καλάμια, ελιές κ.α.) Αυτό που της λείπει είναι ο ευπρεπισμός, ο καθαρισμός και η ολοκλήρωση των πεζοδρομίων.

Η χρησιμότητα ενός έργου ως οδικός κόμβος σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις παράπλευρες αστοχίες και λάθη. Το χώμα που γέμισε τις νησίδες επιλέχτηκε όχι από οικολογικά κίνητρα αλλά από οικονομικά!

Αυτοί οι όψιμοι λάτρεις του «πρασίνου», είχαν πολλές ευκαιρίες να δείξουν την λατρεία τους και δεν το έκαναν. Είναι πρόσφατο για να ξεχάσουμε.

Άλλο πράσινο και άλλο ζούγκλα.Αλλά, ακόμα κι αν ο Δήμος καταφέρνει να κόβει τακτικά τα αγριόχορτα στην περιοχή, αυτό από μόνο του, μπορεί να αποτελέσει καλαισθησία και αισθητική αναβάθμιση;

Προηγουμενο αρθρο
Το δίλημμα του τουρισμού
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήρια για το θάνατο του Πάνου Γαζή (Μπολέ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.