HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΟι λαστιχένιες γαλότσες

Οι λαστιχένιες γαλότσες

Έτος 1958 γράφει η φωτογραφία, κάπου στην Ελλάδα. Τότε που ακόμα το ψωμί ήταν όχι το βασικό αλλά σε πολλές περιπτώσεις και το μοναδικό τρόφιμο της ημέρας. Τα παιδιά της φωτογραφίας χαμογελάνε. Το ψωμί ζεσταίνει τις αγκαλιές, τις ψυχούλες και τα βλέμματα τους. Είναι όλα λιπόσαρκα και ελαφριά ντυμένα. Στα ποδαράκια τους φαράνε όλα λαστιχένιες γαλότσες.

galotses

Μια δεύτερη ανάγνωση της φωτογραφίας

Οι μαύρες λαστιχένιες γαλότσες είναι γνώριμες σε κάποιους από μας. Ήταν χειμωνιάτικες, αλλά ποτέ δεν ζέσταιναν τα ποδαράκια των παιδιών. Είχαν μια ελαφριά εσωτερική επένδυση. Καθώς είτε δεν υπήρχαν είτε δεν είχαν όλα τα παιδιά κάλτσες μέχρι το γόνατο, στο σημείο που η γαλότσα ακουμπούσε το πόδι -στη μέση περίπου της γάμπας- δημιουργούνταν μια κόκκινη πληγή (σκάσιμο). Αυτό σε συνδυασμό με το αγριοκαίρι γινόταν αφορμή όλο το χειμώνα τα ποδαράκια τους να έχουν μόνιμα μια κοκκινίλα που έτσουζε πολύ. Κάποιες φορές μάλιστα μάτωνε…

Προηγουμενο αρθρο
Καλώς μας ήρθαν και φέτος!
Επομενο αρθρο
Διαρρήξεις σε δυο οδοντιατρεία της πόλης μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.