HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του EURO 2004 στη Λευκάδα στις 5/7/2004 -video

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του EURO 2004 στη Λευκάδα στις 5/7/2004 -video

Aρχείο: Νίκου Ζαβιτσάνου
Mοντάζ: Νίκος Ζαμπέλης

Βίντεο του Νίκου Ζαβιτσάνου από τους πανηγυρισμούς στη Λευκάδα το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου 2004, πρίν από 16 χρόνια!

Tο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2004, ή αλλιώς Euro 2004, διεξήχθη στα γήπεδα της Πορτογαλίας από τις 12 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου 2004. Ήταν η 12η διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της UEFA. Πήραν μέρος 16 εθνικές ομάδες. Απ’ αυτές η Πορτογαλία προκρίθηκε αυτόματα ως διοργανώτρια χώρα ενώ οι υπόλοιπες 15 πέρασαν από μια προκριματική φάση στην οποία μετείχαν 50 ομάδες.

Το τρόπαιο κατέκτησε η Ελλάδα, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Μετείχε μόλις για δεύτερη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετά το 1980) και ήταν ένα από τα αουτσάιντερ του τουρνουά. Έκανε την πρώτη έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας με σκορ 2-1 τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση του Ότο Ρεχάγκελ και με όπλο την πολύ καλή άμυνα προκρίθηκε στα προημιτελικά, απέκλεισε διαδοχικά τη Γαλλία και τη Τσεχία και έφτασε στον τελικό της 4ης Ιουλίου. Εκεί συνάντησε πάλι την Πορτογαλία και την κέρδισε για δεύτερη φορά με 1-0 και σκόρερ τον Άγγελο Χαριστέα.

Προηγουμενο αρθρο
Οπλίτης γιατρός στον Κάλαμο - πρόσληψη 2 χειριστών ακτινολογικών μηχανημάτων - 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Σταμάτης Βλάχος: Μια πολύ γνώριμη φιγούρα που κάθε μέρα βλέπουμε σκυφτή και μαυροφορεμένη...