HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι παραλίες της Λευκάδας αυτή την εποχή, με μια γρήγορη ματιά

Οι παραλίες της Λευκάδας αυτή την εποχή, με μια γρήγορη ματιά

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το νησί μας ζει στην κυριολεξία από τις παραλίες του. Όλες είναι πανέμορφες και εκλεκτές. Κάποιες είναι μοναδικές και πολυβραβευμένες. Οι φήμη τους φτάνει στα πέρατα του κόσμου.

Για τον τουρισμό του νησιού οι παραλίες αποτελούν το καλύτερο «χαρτί» του.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ειλικρινείς λάτρεις των παραλιών της Λευκάδας. Με ‘κείνη τη λατρεία που δεν ξέρει από ανταλλάγματα.

Γι’ αυτούς οι παραλίες του νησιού είναι το σπίτι τους, η ανάσα τους. Τις γνωρίζουν όλες, σπιθαμή προς σπιθαμή. Έχουν μετρήσει το μήκος τους με βήματα. Κάθε Σαββατοκύριακο περισσότερο τώρα το χειμώνα, ξεκινούν το προσκύνημα τους στην λευκή και πεντακάθαρη άμμο. Κι όταν τελειώσουν, αρχίζουν πάλι από την αρχή. Δεν κάνουν διακρίσεις. Όλες οι παραλίες του δυτικού μέρους του νησιού είναι δικιές τους. Κάθε μια έχει τη χάρη της.

Αυτή την εποχή, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, η παρουσία αυτών των ανθρώπων στις παραλίες, οι φωτογραφίες που μας φέρνουν επιστρέφοντας, η ομορφιά που μας χαρίζουν απλόχερα, προσφέρουν σ’ ολόκληρο το νησί μια σημαντική υπηρεσία. Ακυρώνει όλες εκείνες τις «εξυπνάδες» που ακούστηκαν για καταστροφή των παραλιών.

Συγχωρήστε με αλλά δεν γνωρίζω πολλούς σαν αυτούς που περιέγραψα παραπάνω. Αλλά έναν και μόνο. Τον Μιχάλη Αυλωνίτη.

Ο Μιχάλης εκτελώντας επικίνδυνες αποστολές, τον τελευταίο καιρό, μας έδωσε όμορφες φωτογραφίες από τους Εγκρεμνούς, το Πόρτο Κατσίκι και από όλες τις μέχρι τώρα νέες παραλίες, που δημιουργηθήκαν από το σεισμό.

Με τις παρακάτω φωτογραφίες από τη Γύρα, τον Αη Γιάννη, τα Πευκούλια, τον Άγιο Νικήτα, το Μύλο και το Κάθισμα ολοκλήρωσε τον κύκλο του στις παραλίες του δυτικού τμήματος του νησιού, ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

10

11

12

13

14

15

16

Προηγουμενο αρθρο
Η Μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από την Ποίηση
Επομενο αρθρο
Λευκάδα 5 Ιουνίου 1927 - στην πατρίδα του Οδυσσέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.