HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛευκάδα: Οι φοιτητές που κατάφεραν να γυρίσουν τη σούβλα με τη σκέψη τους – Βίντεο!

Λευκάδα: Οι φοιτητές που κατάφεραν να γυρίσουν τη σούβλα με τη σκέψη τους – Βίντεο!

Δελτίο Τύπου

Οι G(R)EEKZ επέστρεψαν, και μαζί τους έφεραν την πιο hightech πρόταση για φέτος το Πάσχα.

Αν δεν το είχατε σκεφτεί, το έκαναν εκείνοι για εσάς. Γύρισμα της σούβλας απλά με τη σκέψη!

Απαραίτητο στοιχείο στο φετινό τους project είναι ένας ασύρματος εγκεφαλογράφος!

Περιγραφή του project: ο ασύρματος εγκεφαλογράφος καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό αυτοσυγκέντρωσης, η αυτοσυγκέντρωση μεταφράζεται σε συχνότητα περιστροφής και με το κλείσιμο των βλεφάρων των ματιών επιλέγεται η ταχύτητα που θέλουμε να γυρίζει η σούβλα.

Υλοποιώντας ενα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε μη τυπική εκπαίδευση, ο Σταμάτης Δραγουμάνος και οι φοιτητές του παρουσιάζουν νέες τεχνολογίες στο ευρύ κοινό με τη δημιουργία ενός βίντεο. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται ονομάζεται Project Based Learning Method, κατά την οποία οι φοιτητές αναλαμβάνουν την υλοποίηση ενός θέματος, τον διαχωρισμό του σε επι μέρους μικρότερα, την αναζήτηση και εύρεση λύσης, καθώς και την τελική του παρουσίαση.

Επιπρόσθετα, φέτος οι G(R)EEKZ με το βίντεο τους, δίνουν το δικό τους μήνυμα κατά του Εκφοβισμού. Το μήνυμα τους είναι: Ο Εκφοβισμός δεν είναι Αστείο! Μορφώσου, Δημιούργησε, Εκφράσου, Ζήσε! Θέλοντας έτσι να πουν ότι η παιδεία, η δημιουργικότητα και η έκφραση της, καθώς και η ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων είναι ταυτόχρονα η θωράκιση απέναντι στον εκφοβισμό αλλά και ο δρόμος για την εξάλειψή του. Προτρέπουν τα θύματα αλλά και οι θύτες απλά να ζήσουν, σαν κάθε μέρα να είναι η μοναδική τους.

Τους G(R)EEKZ αποτελούν φοιτητές – μέλη του φοιτητικού παραρτήματος του IEEE του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, επιβλέπων καθηγητής των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων είναι ο κ.Δραγουμάνος Σταμάτης – Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, υπεύθυνος του φοιτητικού παραρτήματος IEEE του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων είναι ο κ.Κακαρούντας Αθανάσιος – Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Δίοικησης Επιχείρησεων (πρώην Ε.Π.Δ.Ο) του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων

Προηγουμενο αρθρο
Η πεζοδρόμηση της αγοράς ως μέτρο «τουριστικής ενηλικίωσής» μας
Επομενο αρθρο
Τροχαίο με δυο Λευκαδίτες στον Άγιο Νικόλαο

1 Σχόλιο

  1. dimitris
    2 Οκτωβρίου 2015 at 20:07 — Απάντηση

    για σας παιδια θα φοβερο αυτο που φτιαξατε…Να σας ρωτησω επειδει ασυμαι και γω με το ardruino που μπορω αν βρω εναν ασυρμσατο εγκεφολογραφω στην Ελλαδα?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.