HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟι «Χάρτες» στα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας για το 2020 σύμφωνα με το Αθηνόραμα Bar Awards

Οι «Χάρτες» στα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας για το 2020 σύμφωνα με το Αθηνόραμα Bar Awards

Απονεμήθηκαν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου τα αθηνόραμα Bar Awards για τον χειμώνα 2019-20 και συγκεκριμένα την περίοδο Νοεμβρίου του 2019 έως και Φεβρουάριο 2020, κατά την οποία η γευσιγνωστική ομάδα του αθηνοράματος δοκίμασε, συνέκρινε και αξιολόγησε τα καλύτερα bars σε όλη την επικράτεια.

Περισσότερα από 60 μπαρ διακρίθηκαν σε όλη την χώρα, από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι τη Δράμα, ενώ 3 μπαρ απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία (16,5) και βρέθηκαν να ισοβαθμούν στην κορυφή. Το «Baba au Rum», το «CV Distiller» από την Αθήνα και το «Vogatsikou 3» από τη Θεσσαλονίκη, ανακυρήχθηκαν επάξια ως τα 3 καλύτερα μπαρ της Ελλάδας για το 2020.

Συνολικά βραβεύτηκαν 64 μπαρ σε όλη την χώρα, 16 από τα οποία διακρίθηκαν με 2 shaker και τα υπόλοιπα 48 μπαρ με 1 shaker. Συγκεκριμένα στην Αθήνα βραβεύτηκαν 39 μπαρ, 8 στη Θεσσαλονίκη, από 3 μπαρ σε Βόλο, Ιωάννινα και Κρήτη, 2 στη Δράμα και από 1 μπαρ σε Πάτρα, Λάρισα, Λαμία, Καβάλα, Σύρο και Λευκάδα.

Στη Λευκάδα βραβεύτηκε το μπαρ: «Χάρτες» με βαθμολογία: 15,5/20.

Οι Χάρτες, το bar που στεγάζεται μέσα σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο του 1920, κατάφεραν να βάλουν την Λευκάδα στον βραβευμένο «μπαρίστικο» χάρτη της χώρας. Κάθε cocktail κολεξιόν τους και κάθε θεματική προσθήκη σε συνταγές αποτελεί και μια ξεχωριστή και must taste πρόταση. Το χειμώνα αξιοποιούν τις εποχιακές πρώτες ύλες και δημιουργούν ποτά με ζεστά αρώματα μπαχαρικών και ξηρών καρπών και την άνοιξη και το καλοκαίρι προσφέρουν φρέσκες νότες δροσιάς με τα κατάλληλα φρούτα και συστατικά. Στα συν του μαγαζιού είναι τα έξυπνα food pairing που κάνουν και οι τοπικές ύλες που χρησιμοποιούν.

Iδιοκτήτης: Αντώνης Βράκας, Πετούσης Παναγιώτης, Σπύρος Πετούσης
Bartender: Βαλάντης Αυγερινίδης, Παναγιώτης Πετούσης
Άγγελου Σικελιανού 13, Λευκάδα
2645023790

Προηγουμενο αρθρο
Εμβόλιο για τη μιζέρια
Επομενο αρθρο
«Αντιρρησίες σπίτι σας, εδώ θα φοράτε μάσκα»: Ιερέας διέκοψε τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.