HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟκτώ μόνιμοι διορισμοί στα Ειδικά Σχολεία της Λευκάδας

Οκτώ μόνιμοι διορισμοί στα Ειδικά Σχολεία της Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Οκτώ μόνιμοι διορισμοί στα Ειδικά Σχολεία της Λευκάδας

Δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 1.040 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, τα οποία διορίστηκαν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Στην Λευκάδα διορίστηκαν:

2 άτομα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο των κλάδων Θεραπευτών Λόγου και Ψυχολόγων
6 άτομα στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λευκάδας των κλάδων Θεραπευτών Λόγου, Ψυχολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Από την αρχή του σχολικού έτους, είχα επαφές με την Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας, για τις ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης στην Λευκάδα, ενώ είχα επανειλημμένα στείλει εγγράφως και συγκεκριμένα κενά Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Η δέσμευση που λάμβανα διαρκώς ήταν ότι τα κενά θα καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμού. Το Υπουργείο τήρησε τη δέσμευσή του στο ακέραιο.
Μετά από δέκα χρόνια έγιναν προσλήψεις και μάλιστα για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Η ειδική εκπαίδευση στην Λευκάδα στελεχώνεται με σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα άνθρωποι που στήριξαν την εκπαίδευση για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές αποκαθίστανται εργασιακά. Ιδιαιτέρως καλύφθηκαν πλήρως όλες οι οργανικές θέσεις στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) με τις ειδικότητες που είχαμε ζητήσει σε Ειδικό και Βοηθητικό προσωπικό.
Είμαι ικανοποιημένος διότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στα περισσότερα αιτήματά μας και τα παιδιά μας που χρειάζονται εξειδικευμένη υποστήριξη στην εκπαίδευσή τους θα έχουν σταθερά στο πλευρό τους μόνιμους εκπαιδευτικούς».

Προηγουμενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: Επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις ανέμους
Επομενο αρθρο
Πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.