HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟλοκλήρωσε την δράση της η Axion Hellas σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό

Ολοκλήρωσε την δράση της η Axion Hellas σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι δράσεις της Axion Hellas σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό.

Το αδιαχώρητο έγινε στην αίθουσα του νέου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού στην γραμματεία της Αxion Ηellas, από τους μόνιμους κατοίκους που συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στην δράση της οργάνωσης.

Τα εβδομήντα μελη, ιατροί και βοηθητικό προσωπικό υπερέβαλλαν εαυτούς ώστε να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας το απαιτητικό πρόγραμμα των εξετάσεων. Δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις που ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για εξέταση με αυτοκίνητα του δήμου και της οργάνωσης.

Οι ιατροί της οργάνωσης αντιμετώπισαν και τα έκτακτα περιστατικά δίνοντας μεγάλο χέρι βοηθείας στον μοναδικό ιατρό του νησιού. Μάλιστα κλήθηκαν ν΄ αντιμετωπίσουν και περιστατικό τοκετού εγκύου γυναίκας στο Βαθύ με αίσιο αποτέλεσμα.

Την χαρά του για την ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή τους από τον δήμο Μεγανησίου, ο πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Πατέρας, ο οποίος τιμήθηκε με μετάλλιο κι από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Μεγανησίου. Στην ομιλία του δεσμεύτηκε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε η επίσκεψη της οργάνωσης να επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον.

H κυρία Μίνα Κακανιά, δημοσιογράφος γαστρονομίας, εξήγησε στους Μεγανησιώτες πώς μπορεί η Ελληνική γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν να βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού. O βασικός σκοπός της παρουσίασης ήταν να προταθούν τρόποι για την αναβάθμιση της γαστρονομίας εκμεταλλευόμενοι γηγενή προϊόντα, έτσι ώστε να αποτελέσει η κουζίνα τους έναν από τους πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, να επιλέγουν το Μεγανήσι σαν τόπο διακοπών.

Στο δημοτικο και στο Γυμνασιο Μεγανησίου παραδόθηκε σχολικός εξοπλισμός και υπολογιστες δωρεάς Ροζμαρι και Πολυς Χατζηϊωάννου. Επίσης βιβλία από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και σχολικά είδη από την εταιρία ΔΕΛΕΝΔΑΣ. Στο Δημαρχείο Μεγανησίου δωρήθηκαν από την Neptunes Lines μηχανικά σάρωθρα καθαριότητας του Δήμου.

Η Ντόρα Πάλη, υποδιευθύντρια της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ, μαζί με την Ολυμπιονίκη Εύη Μωραϊτίδου, μίλησαν στα παιδιά για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και πώς μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να μάθουμε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα.

Προηγουμενο αρθρο
Συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα Τηλυκράτης - Νίκη Βόλου (1-0)
Επομενο αρθρο
Ο Αυγερινός Μαραντοχωρίου στο «ΚΑΡΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.