HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήριο πρακτικής εκμάθησης παλαιών τεχνών / τεχνικών στον τομέα του υφάσματος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήριο πρακτικής εκμάθησης παλαιών τεχνών / τεχνικών στον τομέα του υφάσματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΟ “CRAFT LAB”

Residences on the way from products to the Adri-Ionian design
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG V-A EL-IT – ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα
Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εργαστήριο πρακτικής εκμάθησης παλαιών τεχνών / τεχνικών στον τομέα του υφάσματος (παραδοσιακός αργαλειός και κέντημα) που υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2019 με την από κοινού συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών νέων καλλιτεχνών.

Ειδικότερα, στη δράση ανταλλαγής συμμετείχαν συνολικά 17 νέες από την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίοι παρακολούθησαν εργαστήριο για τον παραδοσιακό αργαλειό και το κέντημα και ειδικότερα το καρσάνικο, ανταλλάσσοντας τεχνικές, εμπειρίες και παραδόσεις. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν για την παραγωγή από κοινού υφαντών/ κεντημάτων.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την ίδια περίοδο και στην Κεφαλλονιά και στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών νέων σε εργαστήρια ψηφιδωτού και πηλού/ κεραμικών.

Τα δημιουργήματα των συμμετεχόντων στον τομέα του πηλού/ κεραμικών, ψηφιδωτού και υφάσματος που είτε έχουν προκύψει από τη συμμετοχή τους στα καινοτόμα εργαστήρια που λειτουργούν στη Λευκάδα, στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα, είτε έχουν παραχθεί σε συνεργασία με τους Ιταλούς νέους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των δράσεων ανταλλαγής, θα παρουσιαστούν στην Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έργου.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρου Στάμου” (Πλατεία Μαρκά, Λευκάδα, 311 00) και θα διαρκέσει από 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019, τις καθημερινές 18.00 – 21.00 & τα Σαββατοκύριακα 10.00-13.00 & 18.00-21.00. Η Έκθεση θα ξεκινήσει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18.00.
Η Είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Προηγουμενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας από 25/11/2019 έως 01/12/2019
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διεκδίκηση πανεπιστημιακού τμήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.