HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟλοκληρώθηκε το 6ο Artventure Camp με μεγάλη επιτυχία στην Λευκάδα

Ολοκληρώθηκε το 6ο Artventure Camp με μεγάλη επιτυχία στην Λευκάδα

Μία σελίδα από το Ημερολόγιο Καταστρώματος του πιο συναρπαστικού, καλλιτεχνικού camp εν πλω στα νερά του Ιονίου, που κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο Ελληνικού Τουρισμού.

Η εμπειρία του Artventure Camp δεν είναι κάτι που χωράει σε λόγια ή στο χαρτί: είναι κάτι που το ζεις και σου αλλάζει τη ζωή. Είναι κάτι που θυμάσαι μία ζωή, όπως το να γεμίζεις τα μάτια της ψυχής σου με το γαλαζοπράσινο του Ιονίου. Να ξυπνάς με τους ήχους του Hang Drum και των Μελωδικών κρουστών που παίζει ο Πέτρος Κούρτης, ο εμπνευστής και κινητήριος δύναμη του Artventure Camp. Να βουτάς στο νερό για το πρώτο βάφτισμα στη θρησκεία της καλοκαιρινής ευδαιμονίας. Να καλωσορίζεις τον ήλιο και τη μέρα με ασκήσεις γιόγκα που σε φέρνουν σε επαφή με το σώμα σου. Να ανοίγεσαι σε άλλους ανθρώπους, να εμπιστεύεσαι αγνώστους, να μαθαίνεις να ακούς, να συνειδητοποιείς, να μη φοβάσαι. Να αναπνέεις ήχους και να παράγεις μουσική με το σώμα σου, να σκέφτεσαι τραγούδια που σε παίρνουν από το χέρι και σε οδηγούν στο παρελθόν, να σκέφτεσαι τι ρόλο παίζει η μουσική στη ζωή σου και που μπορεί να σε οδηγήσει αν την αφήσεις… Να μοιράζεσαι την προετοιμασία της τροφής, να απολαμβάνεις το φαγητό που μαγείρεψες, με μυρωδικά που βρήκες σε μια βόλτα στη μέση του πουθενά, στα νησιά που φυτρώνουν τα καλύτερα βοτάνια της Ελληνικής γης. Να περιπλανιέσαι στην Ιθάκη, στην Άτοκο, στα Σύβοτα Λευκάδας και στο Πόρτο Κατσίκι. Να επιστρέφεις μαζί με τον ήλιο την ώρα που βουτά στη θάλασσα στο λίκνισμα του πλοίου για να μάθεις τραγούδια συντροφικότητας και αγάπης από μακρινές θάλασσες, τραγούδια που θα επαναλαμβάνεις μέσα σου σαν μάντρα το χειμώνα για να κρατήσεις την καρδιά σου ζεστή.

Το Artventure Camp του Πέτρου Κούρτη δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση διακοπών με καλλιτεχνικό προσανατολισμό. Η ανθρώπινη επαφή, η βιωματική εμπειρία, η ανταλλαγή ιδεών, ιστοριών και εμπειριών βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του 7ήμερου ιστιοπλοϊκού ταξιδιού στα νερά του Ιονίου.

Στην καλλιτεχνική Οδύσσεια του 2019 συμμετείχαν 40 επισκέπτες πάνω σε τέσσερα ιστιοπλοϊκά. Ο Πέτρος Κούρτης, η Αγγελική Τουμπανάκη και ο Pedro Consortes στη μουσική διδασκαλία, στο Vocal circle στο Body Music και Human connections ήταν εκεί για να δείξουν ότι όταν ο άνθρωπος συναντά την Τέχνη έξω στη Φύση μόνο θαύματα μπορούν να συμβούν, με πρώτο και καλύτερο αυτό της Αυτογνωσίας.

Οταν οι άνθρωποι συμπράττουν και συμβιώνουν μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνουν. Στο Artventure Camp οι επισκέπτες μαθαίνουν να δίνουν τα χέρια, να εκφράζονται και να ζουν μέσα από έναν κύκλο από ενωμένες δυνάμεις, να δίνουν πίσω αυτό που απλόχερα τους προσφέρθηκε. Και είτε κάνουν γιόγκα σε έναν βράχο μπροστά στη θάλασσα, είτε δίνουν συναυλία στο σοκάκι ενός μικρού νησιού, να ακούν τη μουσική της φύσης και του σώματός τους.

Πηγή: festival.culture.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εκδρομές Οκτωβρίου 2019 με το Kinissis Tours
Επομενο αρθρο
Η παράκαμψη των χωριών του Δυτικού οδικού άξονα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.