HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟλυμπιακός – Δόξα Λευκάδας 84-60

Ολυμπιακός – Δόξα Λευκάδας 84-60

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στο δεύτερο ημιχρονο και επικράτησε της Δόξας Λευκάδας με 84-60. Ο Λοτζέσκι είχε 17 πόντους, double double ο Μιλουτίνοφ (12π., 11ρ.).

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κάποια λίγα προβλήματα από τη Δόξα για ένα ημίχρονο, ωστόσο με σοβαρότητα κυρίως στην τρίτη περίοδο βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας με 84-60. Για τους Πειραιώτες ξεχώρισαν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και Ντομινικ Ουότερς με άλλους 15.

Η Δόξα Λευκάδας ξεκίνησε την αναμέτρηση πιο συγκεντρωμένη και εκμεταλλευόμενη τα λάθη και τη φλυαρία των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο, όχι μόνο προηγήθηκαν, αλλά είχαν το προβάδισμα μέχρι και το 14’ (18-19). Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πήρε τη μπάλα στα χέρια του και δημιούργησε πολλά προβλήματα σε Ντόμπλας και Γεωργάκη. Στο ημίχρονο ο Σέρβος είχε ήδη 10 πόντους και 7 πόντους, ενώ οι παίκτες της Δόξας έκαναν φάουλ με μεγάλη συχνότητα στοιχείο το οποίο πρόσφερε αρκετές βολές στους Πειραιώτες κι έτσι έκλισαν το ημίχρονο στο +8 (37-29).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλό μπάσκετ ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση σε αντίθεση με τη Λευκάδα η οποία χάρη στον Ρόμπινσον κυρίως έμενε κοντά στο σκορ (45-40, 25’). Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν στην άμυνα και βρήκαν αρκετά εύκολα καλάθια με τους Λοτζέσκι και Ουότερς να κάνουν το 60-45 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ήθελαν με τίποτα να χαλαρώσουν και να ακούσουν φωνές μετά τη λήξη στα αποδυτήρια κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε. Σε αυτό βοήθησε και η άμυνα ζώνης της Δόξας (λογικό γιατί υπήρχε περιορισμένο ρόστερ και κούραση) αφού τα τρίποντα έκαναν την εμφάνισή τους (68-49, 33’). Ο Γιάννης Αθηναίου πήρε χρόνο συμμετοχής και ήταν ιδιαίτερα κεφάτος (10π.) και ουσιαστικά το ματς έγινε διαδικαστικό στο τελευταίο του πεντάλεπτο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ρόστερ παρά τις πολλές απουσίες του Ολυμπιακού (Σπανούλης, Γιανγκ, Παπαπέτρου). Οι νικητές είχαν 14 περισσότερα ριμπάουντ εκ των οποίων τα 15 επιθετικά, ενώ βρήκαν πολλούς πόντους από τις βολές (25/30) αφού η Λευκάδ έκανε με μεγάλη ευκολία το φάουλ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (24:07) είχε 12 πόντους (4/7δ., 4/5β.), 11 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, και 7 κερδισμένα φάουλ.

Ο Ματ Λοτζέσκι τελείωσε με 17 πόντους (4/6δ., 0/1τρ., 9/9β.), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα λάθος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε άστοχη μέρα ο Έρικ Γκριν με 2 πόντους κι 1/6 σουτ και 3 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 45-40 στο 26΄, ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 13-3 και ξέφυγε με 15 πόντους (58-43) και δεν ξαναπλησίασε η Δόξα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Πολύ καλοί οι Ουότερς (15π., 5λ.) και Αθηναίου (10π., 3ασ., 2ρ.)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε με πλάτη τον Ντόμπλας, τον ανάγκασε να χάσει την ισορροπία του και στη συνέχεια τελείωσε τη φάση με κάρφωμα.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τις 14 ασίστ που έδωσε απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο και η Δόξα τα 3/18 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 37-29, 60-45, 84-60

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προηγουμενο αρθρο
Φάσεις και γκόλ από τον αγώνα Τηλυκράτης - Ολυμπιακός Βόλου -Δηλώσεις
Επομενο αρθρο
Τσάι, συμπάθεια και μουσική από την κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.