HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟύτε ίχνος αυτοκριτικής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Παλαίρου κ. Σταχτιάρης φιλοξενήθηκαν και μίλησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Και οι δυο ήταν κομιστές καλών ειδήσεων. Μας είπαν, κάτι που ήταν ήδη από πέρυσι γνωστό. Την επιθυμία τους για συνεργασία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εκτός από την απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου Βόνιτσας που ήταν ήδη γνωστή, μας ανακοίνωσαν πως και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συναινεί στην μεταξύ μας συνεργασία. Ο κ. Αποστολάκης μάλιστα διευκρίνισε πως η Λευκάδα και η Βόνιτσα, εκτός από την γεωγραφική γειτνίαση, έχουν πολλούς δεσμούς, κοινωνικούς και οικονομικούς και θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Να διευκρινίσουμε εδω πως η Βόνιτσα εκτός από τη συνεργασία της με τη Λευκάδα είχε και εναλλακτική λύση το Αγρίνιο, αλλά για τους παραπάνω λόγους προτίμησε τη συνεργασία μαζί μας.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και όλες οι πλευρές του συμβουλιου συμφώνησαν για τα κοινά οφέλη της συνεργασίας. Έξαλλου αυτή η λύση ήταν συμφωνημένη και δρομολογημένη από το 2015 και από τους δυο Δήμους.

Κάπου εδω θα τελείωνε και το θέμα, αν δεν είχε προηγηθεί πριν από λίγους μήνες -στις αρχές του καλοκαιριού- μια ολόκληρη αναστάτωση στο νησί με το θέμα του Αμμόκαμπου. Ο Δήμαρχος που σήμερα πανηγύρισε τα οφέλη της συνεργασίας με τη Βόνιτσα, πριν από λίγους μήνες έβλεπε αυτή τη συνεργασία επισφαλή, τόσο μάλιστα, που άλλαξε όλο το σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Άρχισε να αναζητά σαν πρώτη λύση την κατασκευή ΧΥΤΥ στο νησί. Την περίπτωση του ΧΥΤΥ της Παλαίρου που είναι ήδη έτοιμος, την κατέστησε δεύτερη λύση.

Είναι γνωστές οι διάτρητες και παράτυπες μελέτες του Πολυτεχνείου για την επιλογή του Αμμόκαμπου, η αναστάτωση που προκλήθηκε στην Ορεινή Λευκάδα, η αφίσες που είχαν κολληθεί στο χώρο του Δημοτικού συμβουλίου για τα «πριν και μετά». Έγιναν δυο δημοτικά συμβούλια σκέτη παράνοια, που η πλειοψηφία προσπαθούσε να πείσει πως αν θέλουμε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, πρέπει να δημιουργήσουμε ΧΥΤΥ στο νησί! Μια λύση που όπως είχαμε αναφέρει και τότε, ήταν πέραν όλων των άλλων οικονομικά στον αέρα.

Καλοδεχούμενη η μεταστροφή της Δημοτικής Αρχής προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι όμως πολύ νωρίς να ξεχαστούν οι ανοησίες που ακούστηκαν τότε, οι προσκλήσεις του καθηγητή του Πολυτεχνείου και του μελετητή κ. Τσιλιγιάννη στο ΔΣ για να υποστηρίξουν πράγματα που κραύγαζαν από μακριά οικονομικά ανεφάρμοστα, βλαπτικά για το νησί, και που μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο όλο το δρομολογημένο πρόγραμμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Και ενώ ακόμα ο κόσμος θυμάται καλά την όλη μεθόδευση, η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου ξέχασε τα πάντα. Ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής δεν ακούστηκε. Τόσος κυνισμός….

Προηγουμενο αρθρο
Οι Αλυκές Αλεξάνδρου στους Καρυώτες
Επομενο αρθρο
Η αισθητική είναι πολιτισμός

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    19 Νοεμβρίου 2016 at 18:20 — Απάντηση

    Ναι. Αλλά κάνουν λαϊκές συνελεύσεις…………………

  2. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ
    19 Νοεμβρίου 2016 at 13:15 — Απάντηση

    Μα τι ευστοχότατο άρθρο. Το τραγικό στην περίπτωση είναι τα παπαγαλάκια τους, που τότε προσπαθούσαν να μας πείσουν πως ότι λέει η δημοτική αρχή ήταν ορθό και θέσφατο και πως εμείς που αντιδρύσαμε είμαστε καταστροφολόγοι και αντιπολιτευόμενοι. Απλά βλέπαμε αυτά που ούτε οι καθηγητάδες έβλεπαν, ή μάλλον τα έβλεπαν αλλά ταυτίζονταν για τους διικούς τους λόγους με την δημοτική αρχή. Και τώρα πανυγηρίζουν για τα αυτονόητα!!! Άλλωστε τα ΄δια συμβαίνουν σε πανελλήνια κλίμακα!!! Μετά την θεαματική ανακυβίσθηση, κοινώς κολωτούμπα, βγαίνουν με θριαμβευτικό ύφος και μιλάνε για τις νέες … προοπτικές, Μας θεωρούν όλους κατοίκους στη χώρα των Λοτοφάγων!!! Αγάντα παιδιά δυό χρόνια ακόμη μείνανε, έχετε τα περιθώρια να μας αποτρελάνετε…Τότε ο Αποστολάκης σας σαμποτάριζε γιατί είναι ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι …σύντροφος!!! Ματααγάντα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.