HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟύτε «γραμμή» να είχε δοθεί!

Ούτε «γραμμή» να είχε δοθεί!

Δεν γνωρίζω αν ήταν ο Ζήνων ή η Ευρυδίκη το φαινόμενο, που έφερε τις δυνατές μπόρες στη νότια Λευκάδα και στην πόλη. Πάντως μας επηρέασαν ξώφαλτσα. Τα φαινόμενα δεν ήταν ούτε πρωτόγνωρα ούτε πρωτοφανή για τους ενήλικες πολίτες του νησιού. Έχουμε δει και χειρότερα.

Ας είναι καλά η θάλασσα, τα νερά στραγγίζουν. Ευτυχώς οι ζημιές ήταν ελάχιστες.

Μου έκαναν πάντως εντύπωση οι ανακοινώσεις του Δήμου…Αν το φαινόμενο ήταν τοπικό θα μπορούσαμε και να τις προσπεράσουμε.

Οι δυο νεροποντές της Λευκάδας ήρθαν αμέσως μετά τις μεγάλες καταστροφές, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Πριν ακόμα υποχωρήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που είχαν τραγικό απολογισμό 20 νεκρούς και 6 αγνοούμενους, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, βιάστηκε να αποδώσει το φαινόμενο σε κλιματική αλλαγή!

Στις ανακοινώσεις του ο Δήμος Λευκάδας για την περίπτωση της Βασιλικής αναφέρει: «Πολύ μεγάλες ποσότητες νερού δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα σε σημείο του χωριού, όπου πάντα παρουσιάζεται παρόμοιο πρόβλημα

Στην ανακοίνωση για την πόλη της Λευκάδας μάλιστα αφιερώνει τρεις ολόκληρες γραμμές για να μας τονίσει: «… βροχόπτωση ίσως την μεγαλύτερη των πολλών τελευταίων ετών… Στην πόλη της Λευκάδας ως τις 10:00 πμ σήμερα κατεγράφησαν 158,2 χιλιοστά βροχής. Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς που υπάρχουν εγκατεστημένοι, τα ποσοστά βροχόπτωσης είναι μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα σ’ όλη την επικράτεια… πρωτοφανή φαινόμενα»

Όπως αναφέραμε και παραπάνω τα φαινόμενα δεν ήταν πρωτοφανή. Όσο για τα χιλιοστά της βροχής, απλώς, τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα μετρούμε, εν αντιθέσει με τα παλιότερα χρόνια. Ούτε η βροχή ήταν η μεγαλύτερη. Το νησί είναι μαθημένο από βροχές.

Ούτε «γραμμή» να είχε δοθεί! Η κεντρική κυβέρνηση μιλά για κλιματική αλλαγή και οι δικοί μας σπεύδουν να μιλήσουν για πρωτοφανή φαινόμενα και… χιλιοστά βροχής, τη στιγμή μάλιστα που δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε κανείς μίλησε για ευθύνες του Δήμου. Βέβαια όταν γράφτηκαν οι ανακοινώσεις δεν γνωρίζαμε ακόμα την εξέλιξη του καιρού.

Όχι, δεν χρειάζεται να δοθεί «γραμμή». Στα ίδια «θρανία» έχουν καθίσει όλοι οι Συριζαίοι. Η παραποίηση της αλήθειας είναι το ψωμοτύρι τους. Διαβάστε παρακάτω την εξήγηση του φαινόμενου και θα καταλάβετε.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση κάθε ατύχημα, κάθε τραγωδία, κάθε φυσική καταστροφή φορτωνόταν στις κυβερνήσεις των νενέκων και στο μνημόνιο. Νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο, οι φοιτητές που πέθαιναν από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού στην Λάρισα, αυτοκτονίες σε κάθε τόπο της χώρας, όλοι ήταν θύματα του μνημονίου και των σαμαροβενιζέλων. Μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την άλλη μεριά του λόφου και οι πνιγμοί, οι ασφυξίες και οι αυτοκτονίες έπρεπε να ξαναγίνουν ατυχήματα ή τραγικές επιλογές….

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ξεχνούσε πώς είχε χρησιμοποιήσει την προπαγάνδα και πάντα φοβόταν πως η ίδια μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του…. Είναι η ενοχή του κόμματος που από τους ανθρώπους, μέχρι τα σκουπίδια και τις πλημμύρες, χώρισε τα πάντα σε αριστερά και δεξιά και περιμένει τους αντιπάλους του να κινηθούν με το μένος που είχε κινηθεί εναντίον τους.
Το κόμμα που γιγαντώθηκε εκμεταλλευόμενο κάθε καταστροφή, τρέμει ότι θα του καταλογισθούν ευθύνες…»*

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

* Αντώνης Πανούτσος /www.liberal.gr/16/11/2017

Προηγουμενο αρθρο
Προϋπολογισμός της ΠΙΝ για το 2018
Επομενο αρθρο
Ανεμοστρόβιλος;

1 Σχόλιο

  1. angie
    21 Νοεμβρίου 2017 at 12:01 — Απάντηση

    Έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα γράφετε.

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι επειδή μεγαλώνουμε παιδιά και θέλουμε να είναι σκεπτόμενα άτομα και να μην πανικοβάλλονται από τις διάφορες κινδυνολογίες που τους μεταδίδονται, πρέπει να στρεφόμαστε στους μεγαλύτερους σε ηλικία, σοφότερους συμπολίτες μας οι οποίοι ομολογούν πως αν δεν είχε τόσα νερά το νησί μας δεν θα ήταν τόσο πράσινο και τόσο όμορφο! Και επίσης πρέπει να φτιάχνουμε κατασκευές οι οποίες να είναι κατάλληλες για τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα.
    Σας παρακαλώ αν κάποιος έχει το βιβλίο του Ροντογιάννη να αναζητήσει παρόμοια φαινόμενα που έπληξαν το νησί τον προηγούμενο αιώνα: τσουνάμι (νομίζω το 1914), πλημμύρες από καταρρακτώδης βροχές …. ας μην κλείνουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας με όλα όσα μας ‘προσφέρονται με τη μορφή κινδυνολογίας και εντυπωσιασμού’! Ο καπετάνιος στη φουρτούνα δεν γράφει επιστολές….. βάζει τα πόδια του στην πλάτη και προσπαθεί να αφουγκραστεί τον καιρό ακόμα και χωρίς όργανα σε λειτουργία για να περάσει τη δυσκολία. Και όταν όλα κοπάσουν … ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ και ΜΑΘΑΙΝΕΙ γιατί πρέπει να πιάσει λιμάνι και ξαναβγεί στα ανοιχτά!

    Ζούμε σε έναν υπέροχο τόπο που έχει δομηθεί χωρίς σεβασμό στην φύση και τις πανίσχυρες ανάγκες της. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εμποδίσει το ποτάμι από τον δρόμο του είναι γελασμένος! Όποιος νομίζει ότι μπορεί να σταματήσει τους σεισμούς από το να μας ταρακουνούν είναι ακόμα περισσότερο γελασμένος. Ας μάθουμε να ζούμε με τη φύση, ας μάθουμε να ζούμε με όλα όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός και τα φαινόμενά του. Η γη μας υπάρχει τόσα δισεκατομμύρια χρόνια, οι καιροί πάνε και έρχονται, ας διδαχθούμε από την ιστορία και τις μελέτες της επιστήμης! Η επιστήμη έχει πολλά να προσφέρει γι αυτό ας διορθώσουμε ότι πρέπει να διορθωθεί χωρίς καθυστέρηση σκεπτόμενοι μόνο το καλό, όχι το ‘οικονομικό κέρδος’!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.