HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Λευκάδας

Ο Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Λευκάδας

Τα Φώτα ήταν και εξακολουθούν μέχρι τις μέρες μας, να είναι όχι μόνο η λαμπρότερη γιορτή του δωδεκαήμερου αλλά και όλου του χρόνου για την πόλη της Λευκάδας. Φέτος η Λευκάδα όπως και όλος ο κόσμος βρίσκεται στην σκιά της Όμικρον, παρόλα αυτά με αισθητά λιγότερο κόσμο και αλλαγή του τελετουργικού, για αποφυγή συγχρωτισμού, τελέστηκε ο αγιασμός των Υδάτων στην παραλία της Λευκάδας.

Από νωρίς τα μικρά του Ναυτικού Ομίλου με τα σκαφάκια τους περιφέρονταν  στη θάλασσα χαρίζοντας όμορφες εικόνες. Στο χώρο της παραλίας είχαν απλώσει πορτοκάλια δεμένα, έτοιμα για εμβάπτιση  μικροπωλητές από το Λεσίνι Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Μητροπολίτης   κύριος  Θεόφιλος και άλλοι ιερείς έφτασαν με σκάφος του Λιμενικού και τέλεσαν τον αγιασμό μέσα στη θάλασσα. Ξάφνιασε η παρουσία στο  σκάφος του  βουλευτή, του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου…

Τέσσερις ήταν οι τολμηροί συμπολίτες μας που βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό. Τυχερός ήταν ο Μεγανησιώτης  Ανδρέας Αθανίτης.

Οι συγκεντρωμένοι στην παραλία μετά των αγιασμό των Υδάτων βούτηξαν τα πορτοκάλια τους στη θάλασσα κατά το έθιμο.

Χρόνια Πολλά με υγεία.

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια «Νέας Χορωδίας Λευκάδας» για την απώλεια του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Δρακάτου
Επομενο αρθρο
National Geographic: Η Λευκάδα στους καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα αρχαρίων το 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.