HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς και η εσπευσμένη αναχώρηση τουριστών!

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς και η εσπευσμένη αναχώρηση τουριστών!

Από την Παρασκευή το μεσημέρι είχαμε την πληροφορία για την ανησυχία που επικρατούσε στο τουριστικό κατάλυμα που διέμεινε για ένα ή δυο εικοσιτετράωρα (μέχρι να ειδοποιηθεί και να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας), ο Ρουμάνος υπήκοος, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σε έλεγχο που έγινε στα σύνορα.

Ο Ρουμάνος έμεινε σε κατάλυμα ορεινής περιοχής, έκτος οικισμού, στο οποίο φιλοξενούνταν ήδη 14 άλλοι συμπατριώτες του.

Οι προβληματισμοί που μας μεταφέρθηκαν αφορούσαν αν υπήρξε φροντίδα για την απομόνωση όσων από τους 14 ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα (κάποιοι ανέφεραν πως κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στις γύρω περιοχές) κι αν υποβλήθηκαν ή αν έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ covid -19.

Τηλεφωνήσαμε σήμερα το πρωί στον αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά αναφέροντας του όσα παραπάνω γράφουμε. Του δηλώσαμε πως δεν έχουμε σκοπό να δημοσιεύσουμε κάτι -για ευνόητους λόγους. Η ενέργειά μας είχε περισσότερο κίνητρα ενδιαφέροντος.

Μας δήλωσε πως το Νοσοκομείο δεν είναι αρμόδιο να μεταβεί επί τόπου για τεστ. Μας διαβεβαίωσε ακόμα πως η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει δράση και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεχτήκαμε τις εξηγήσεις του.

Οι 14 Ρουμάνοι τουρίστες θα αναχωρήσουν από την Λευκάδα την Δευτέρα, αυτό είναι το πρώτο που μάθαμε και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Λίγες ώρες μετά έγινε το θαύμα! Θα αναχωρήσουν εσπευσμένα, λέει, οι 14 τουρίστες, σήμερα Σάββατο κιόλας! Ποιος διοχέτευσε την ψευδή πληροφορία και γιατί; Αν όλα έγιναν και γίνονται σωστά και σύμφωνα με τα πρωτοκόλλα, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Κτενάς, ποιος λόγος υπήρχε να δοθεί στη δημοσιότητα αυτή η ψεύτικη είδηση;

Δηλώνουμε λοιπόν σε αυτόν που είχε τα φαεινή ιδέα, πως οι κολεγιές  με ΜΜΕ, καθώς και η διοχέτευση ψεύτικων ειδήσεων δεν βοήθησαν κανένα αιρετό. Είναι ξεπερασμένη και αποτυχημένη μέθοδος. Στο τέλος γυρίζει μπούμερανγκ. Μια ματιά στο παρελθόν θα τον πείσει πως ένα ψέμα ποτέ δεν καλύπτεται από ένα νέο ψέμα… Το θέμα της πανδημίας είναι σοβαρό και χρειάζεται σοβαρούς ανθρώπους να το διαχειριστούν.

Προηγουμενο αρθρο
Στην Λευκάδα, στο ξενοδοχείο αναφοράς, η οικογένεια των Σέρβων
Επομενο αρθρο
Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: σε οριακή κατάσταση η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.