HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Γιαλός στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης

Ο Γιαλός στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης

Το θέμα που μονοπώλησε -όπως ήταν αναμενόμενο- τη συζήτηση στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο –προ ημερήσιας διάταξης- ήταν η διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Γιαλός από τους κατοίκους και η αντίδραση της δημοτικής Αρχής.

Δημοσιεύουμε παρακάτω τις τοποθετήσεις (πρωτολογίες) του Δημάρχου και της δημοτικής συμβούλου Μαριάννας Καρφάκη.

DSCN0352Δήμαρχος: στις 20 και 21 Ιουλίου εγκρίθηκαν από τον Υπουργό τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τους δρόμους στο Γιαλό και στους Εγκρεμνούς. Για το Γιαλό, απομένει μια ελάχιστη τυπική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή ο εργολάβος εγκαθίσταται. Χτες κλιμάκιο αιρετών, τεχνικών του Δήμου, της εταιρείας και του ΥΠΟΜΕΔΙ επισκεφτήκαμε και περπατήσαμε όλο το δρόμο του Γιαλού. Ξεκίνησε η πρόχειρη διάνοιξη. Όσο μπορείς αυτό να το πετύχεις όταν κάνεις πρόχειρη αποκατάσταση. Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου το έργο θα μπει σε εντατικούς ρυθμούς. Η σύμβαση προβλέπει οχτάμηνη διάρκεια για την αποπεράτωση του έργου. Μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι ο δρόμος θα είναι έτοιμος.

Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Το υπουργείο έτρεξε τις διαδικασίες και σε 8 μήνες υπάρχει εργολάβος.

Κάποιοι θερμοκέφαλοι επιχείρησαν μια δήθεν διάνοιξη. Αν κάποιοι από σας ήταν μαζί μας χτες και έβλεπαν αυτή τη διάνοιξη, θα καταλάβαιναν τους τεράστιους κινδύνους που έκρυβε. Όλη η επιχείρηση συνιστούσε ένα επικοινωνιακό σόου. Ένας εν δυνάμει -κατά δήλωσή του- υποψήφιος δήμαρχος και μια μικρή παρέα που δεν αφορούσε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Αθανίου και του Δραγάνου.

Είχε τοποθετηθεί από  καιρό σηματοδότηση από τον Δήμο που απαγόρευε την διέλευση στο δρόμο. Οι πράξεις αυτές είναι παράνομες. Εμείς κάναμε αυτά που οφείλαμε και θα έκανε κάθε δημοτική αρχή. Απευθυνθήκαμε στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα. Έχει συνταχθεί φάκελος που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Θέλω να επισημάνω ότι αυτοί οι τύποι έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για να κάνουν το επικοινωνιακό τους σόου. Από ελάχιστοι έως καθόλου κατέβηκαν. Κατέβαιναν οι ίδιοι για να κάνουν αυτό το επικοινωνιακό σόου. Εμείς θεωρώντας ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με τέτοια ζητήματα, πήραμε τα μέτρα που σας είπα, θεωρώντας ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε συνανθρώπους μας από ενδεχόμενο κίνδυνο.

DSCN8706Μαριάννα Καρφάκη: ο δρόμος του Γιαλού έπρεπε να είχε ανοίξει. Ήταν απλό να είχε ανοιχτεί. Δεν το λέω από την ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης. Το λέει η μελέτη βατότητας. Ο δρόμος δεν είχε υποστεί ζημιές ως προς την βασική του χάραξη, ως προς τις καθιζήσεις, δεν έχει βραχοπτώσεις. Υπάρχει σε ένα σημείο ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται από τις υπάρχουσες καταστάσεις.

Και φτάσαμε στο σημείο μετά από καθυστερήσεις να πάνε κάποιοι να ανοίξουν το δρόμο. Ήταν και ο πάρεδρος του Αθανίου ανάμεσά τους. Η αντίδραση της Δημοτικής αρχής ποια ήταν; Σας πείραξε μια φωτογραφία; Η δημοτική αρχή αντί να συνδράμει με την τεχνική της Υπηρεσία, με όσα γνώριζε από την μελέτη, καταδίκασε με άσχημους χαρακτηρισμούς αυτή την ενέργεια. Το να ανοίξει ο Γιαλός, ήταν σημαντικό για μια μικρή τοπική οικονομία. Τι έκανε η Δημοτική Αρχή; Κάλεσε την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα. Τι ρόλο έχει η αστυνομία σε μια ανάγκη της τοπικής κοινωνίας; Δεν θα μπορούσε η δημοτική αρχή, να είναι υπεράνω αυτών; Και αντί να συνδράμει, ώστε να γίνει καλύτερα αυτή η διαδικασία -έστω κι αν μέσα σ’ αυτούς που συμμετείχαν ή φωτογραφίζονταν, υπάρχουν κάποιοι που μας πολεμάνε ή θέλουν να γίνουν δήμαρχοι. Αυτή είναι η δημοκρατία, όποιος θέλει κατεβαίνει για δήμαρχος.

Θεωρώ ότι είναι μεγάλο λάθος της δημοτικής αρχής. Κάποιος που ακούει και δεν ξέρει τι γίνεται, θα νομίζει ότι τρελάθηκαν εκεί κάτω και είναι εναντίον της ασφάλειας του κόσμου. Δεν ήταν το θέμα της ασφάλειας, όταν στα Πευκούλια  περνάμε με κρεμασμένους βράχους. Το ίδιο και την Λαγκάδα. Και δεν πάμε κάθε φορά στην αστυνομία και τον Εισαγγελέα. Έχουμε το Πόρτο Κατσίκι ανοιχτό όταν δεν προσφέρει ασφάλεια. Έπεσε και βράχος προχτές και τυχαία δεν έγινε ατύχημα. Για λόγους κοινωνικοοικονομικούς το έχουμε ανοιχτό.

Εσείς στηρίζεστε σε ένα κομματικό μηχανισμό που υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται αστυνομία μπροστά στα λαϊκά αιτήματα. Όταν κλείναμε τον πρύτανη και τον χτίζαμε με τούβλα, δεν κινδύνευε η ασφάλεια κανενός. Εδώ γιατί χρειάζεται η Αστυνομία; Τι θα κάνει η Αστυνομία δηλαδή. Ασφάλεια ναι, αλλά ασφάλεια στη δράση και στη δουλειά. Όχι βάζω μια ταμπέλα. Η μελέτη λέει πως με ασφάλεια ο δρόμος προς το Γιαλό και τους Εγκρεμνούς, δεν πρόκειται να γίνει. Διότι η ασφάλεια κοστίζει πάρα πολλά οικονομικά και τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Θα γίνει ένα έργο τέρας. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος; Επειδή φωτογραφήθηκαν κάποιοι που είναι μελλοντικοί αντίπαλοί μας; και  επαναλαμβάνω δεν ήταν μόνο αυτός, ήταν και ο πρόεδρος.

Προηγουμενο αρθρο
Καημένη νομιμότητα τι σου ‘μελε να πάθεις
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος έναρξη προετοιμασίας - μεταγραφές – ανανεώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.