HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΟ Γιώργος Πίττας και «Τα Καφενεία της Ελλάδας» στη Λευκάδα

Ο Γιώργος Πίττας και «Τα Καφενεία της Ελλάδας» στη Λευκάδα

Στα πλαίσια της ημερίδας «Ελληνικό πρωινό» που οργάνωσε η Ένωση ξενοδόχων Λευκάδας βρέθηκε στη Λευκάδα και πήρε μέρος στις εργασίες της, ο συγγραφέας του βιβλίου «Τα Καφενεία της Ελλάδας», Γιώργος Πίττας. Μαζί με τον ιδιοκτήτη της «Αίγλης» Μάνο Μανωλικάκη επισκέφτηκαν δυο παραδοσιακά καφενεία της Λευκάδας. Η φωτογραφία είναι από το καφενείο του Φίλιππα στο Δρυμώνα.

Γράφει ο Μάνος Μανωλικάκης για τον Γιώργο Πίττα:

«Μια φορά κι έναν καιρό συνάντησα ένα σύγχρονο Οδυσσέα που αναζητούσε την χαμένη παράδοση και διαλαλούσε την μοναδικότητα της ελληνικής γεύσης. Ήθελε να μας γνωρίσει την άλλη Ελλάδα, αυτή που σιγά- σιγά χάνεται και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη να την κρατήσουμε ζωντανή.

Μας ήρθε από μακριά και συνεχίζει για μακριά. Συνεχίζει το ταξίδι του απ’ άκρη σ’ άκρη της ελληνικής γης. Μας ενέπνευσε λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες μας, να γίνουμε πιο φιλόξενοι και να αφομοιώσουμε επιτέλους την ελληνικότητα της παραδοσιακής γεύσης στο πρωινό μας. Γιώργο Πίττα ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στη Λευκάδα μας και ο Θεός να σ’ έχει καλά να μας δείχνεις το σωστό δρόμο της ελληνικής φιλοξενίας !!!»

γιωργος πιτας

Προηγουμενο αρθρο
Το χωριό Αλέξανδρος Λευκάδας μέσα από τα παιδικά παραμύθια
Επομενο αρθρο
«Μικροί Υπερήρωες»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.