HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ «Γλάρος» στο λιμάνι της Βασιλικής

Ο «Γλάρος» στο λιμάνι της Βασιλικής

Μια σπουδαία και μοναδική φωτογραφία φέρνει στην επιφάνεια ο αναγνώστης μας Π. Σκληρός και αφορά το πλοίο «Γλάρος», το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με τις εικόνες και αναμνήσεις των μεγαλύτερων Λευκαδίων.

Όπως αναφέρει: Ο «Γλαρός» στο λιμάνι της Βασιλικής μεταξύ των ετών 1955-1960. Φαίνονται οι βάρκες που μετέφεραν τον κόσμο και τα εμπορεύματα από το λιμάνι στο πλοίο. Ήταν μεγάλο γεγονός όταν έφτανε το «παπόρο».

Ομολογούμε πως για πρώτη φορά μαθαίνουμε για τα ταξίδια του «Γλάρου» και στη Βασιλική.

Διαβάστε για το πλοίο «Γλαρός»:
Α/Π Γλάρος, ένα πλοίο μια ιστορία
Ο «Γλάρος» βγαίνοντας από το λιμάνι της Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πολιτιστικό γίγνεσθαι σε δύσκολους καιρούς
Επομενο αρθρο
Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα για αυτή την εβδομάδα

1 Σχόλιο

  1. Βασίλης Φίλιππας
    4 Μαΐου 2020 at 18:11 — Απάντηση

    Κυρία Σάντα καλησπέρα.
    Ως μικρό συμπλήρωμα στην ωραία φωτογραφία του Παναγιώτη να σημειωθεί ότι ο “Γλάρος” εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάτρα-Ιθάκη-Κεφαλονιά (με δύο ή τρεις στάσεις τελευταία το Φισκάρδο) κι έπειτα Βασιλική-Νυδρί-πόλη Λευκάδας-Πρέβεζα-Πάργα-Παξοί και τέλος Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και φυσικά την αντίστροφη διαδρομή… Σε αρκετά λιμάνια που δεν υπήρχε η δυνατότητα προσέγγισης έδενε αρόδου και οι λεμβούχοι μετέφεραν από και προς αυτό ανθρώπους, εμπορεύματα ακόμη και ζώα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.