HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής απαντά για το θέμα της Αμμόγλωσσας

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής απαντά για το θέμα της Αμμόγλωσσας

Σχετικά με διάφορα σχόλια φίλων για το θέμα του άμμου της Αμμόγλωσσας και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι έργο της Περιφέρειας και όχι του Δήμου. Συγκεκριμένα και η μελέτη και η δημοπράτηση έγινε από την Περιφέρεια καθώς και η επίβλεψη του έργου.

Πρέπει να δεχτούμε όμως ότι είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της Λευκάδας και όχι μόνο για τουριστικούς λόγους. Η απόθεση της άμμου στην ιδιωτική περιοχή (οικόπεδο ΤΑΟΛ) και η επιμονή της Κτηματικής υπηρεσίας για πώληση της άμμου προκάλεσαν αυτή την αισθητική και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου και καταστροφή της χλωρίδας.

Έγκαιρα παρεμβήκαμε στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την διάθεση της άμμου, δωρεάν, για την ενίσχυση των ακτών κολύμβησης της Λευκάδας και ιδιαίτερα των Δυτικών από όπου έχει χαθεί. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί από την αρχή, ενώπιον και των άλλων αρχών του τόπου πριν καν αρχίσει η απόθεση. Για τις περιβαλλοντικές μελέτες μπορείτε να ενημερωθείτε στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία έχει το φάκελο και επιβλέπει το έργο.

Υ.Γ. Απαντώντας στον σχολιαστή «ότι θα γυρίσω στο σχολείο να διδάξω τα παιδιά Πολιτική Οικονομία» το ότι θα γυρίσω στην δουλειά μου είναι και χαρά μου και τιμή μου, διδάσκοντας τα μαθήματα, για τα οποία έχω διοριστεί. Η ειδικότητά μου δεν είναι να διδάσκω πολιτική πολιτική Οικονομία αλλά Φυσική.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και είμαι στην διάθεση σας να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία σας.

Κώστας Αραβανής
Δημαρχος Λευκαδας

Προηγουμενο αρθρο
Ψωμί: Μια αρχέγονη τροφή
Επομενο αρθρο
Συναυλία Παιδικής Χορωδίας «Μουσηγέτης» Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.