HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ «δήμαρχος» Μπατιάλης!

Ο «δήμαρχος» Μπατιάλης!

Το νησί μας δεν ήταν πάντα… επίπεδο. Φημιζόταν και για τη σάτιρά του. Μια προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην κοινωνική και πολιτική σάτιρα αλλά και στον πολιτισμό της Λευκάδας, ήταν ο Βούλης Βρεττός.

Όταν ο αείμνηστος Βούλης Βρεττός τις Απόκριες «έψελνε τα εξ αμάξης» κυρίως στους πολιτικούς παράγοντες του νησιού και καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα, όλοι τον άκουγαν με προσοχή και σεβασμό. Κυρίως οι σατιριζόμενοι. Ουδέποτε διανοήθηκε κάποιος να δείξει δυσαρέσκεια πόσο μάλλον να τον στοχοποιήσει, (όπως γίνεται σήμερα), για τα λεγόμενά του.

Τα χρόνια πέρασαν. Η σάτιρα ξεχάστηκε. Όλοι οι τοπικοί άρχοντες αποζητούν και ανταμείβουν τους αυλοκόλακες. Το καρναβάλι μας έγινε κι αυτό ένα επίπεδο θέαμα που καμιά σχέση δεν έχει με τη σάτιρα. Μπόλικο αλκοόλ, όμορφες στολές και προσεγμένο μακιγιάζ. Τίποτα το αλέγρο…

Πριν από λίγες μέρες πήγε να ξεπηδήσει -έστω και μετά τις απόκριες- μια αυθόρμητη κίνηση στο facebook, εν όψει μάλιστα των δημοτικών εκλογών. Ο μοναδικός, Θεόφιλος Ρομποτής, κατά κόσμον Μπατιάλης, ως «δήμαρχος»! Ευφυέστατη ιδέα. Ο κατάλληλος άνθρωπος για τον κατάλληλο ρόλο. «Εμπρός για Πίσω» ονομάστηκε η κίνηση και το σλόγκαν: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»

Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας. Εμείς το πρωτοείδαμε στο facebook του Γιάννη Λιανού. Λαμπρή ιδέα! Θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί με άφθονο υλικό. Μέχρι και δηλώσεις είχε κάνει ο «υποψήφιος δήμαρχος».

ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ…
ΜΗΝ ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Το πράγμα στράβωσε στη συνέχεια από την πληθώρα των ενδιαφερομένων που θέλησαν να βρεθούν στο ίδιο «κάδρο» με τον Μπατιάλη. Ελπίζουμε να μην σβήσει άδοξα ο «δήμαρχος» Μπατιάλης. Ο τύπος είναι ανεξάντλητος δεν χρειάζεται άλλους συμβούλους. Κάνει για πολλούς. Ιδέες χρειάζονται, η φωτιά έχει ανάψει, ξερά ξύλα χρειάζονται. Ας τιμήσουμε την παράδοση του νησιού. Υλικό υπάρχει άφθονο…

Αφού η σάτιρα απομακρύνθηκε από τις απόκριες ας την επαναφέρουμε στις εκλογές…

Διαβάστε για τον Βούλη Βρεττό [ΕΔΩ] και [ΕΔΩ], [ΕΔΩ] και [ΕΔΩ].

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Επομενο αρθρο
Από τη Λευκάδα νοικιάστηκε το ιστιοπλοϊκό που εντοπίστηκε με μετανάστες στις ακτές της Ιταλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.