HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Δήμος Λευκάδας δεν εξέφρασε ένσταση για το Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών…

Ο Δήμος Λευκάδας δεν εξέφρασε ένσταση για το Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών…

Ευθύνες στις τεως δημοτικές αρχές Λευκάδας, Ξηρομέρου και Μεγανησίου για την αποδοχή της ΜΠΕ της ΠΟΑΥ Εχινάδων αποδίδει το Υπουργείο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 8-2-2019 και καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης οι δήμοι Λευκάδας, Μεγανησίου και Ξηρομέρου δεν εξέφρασαν  καμία γνώμη, κάτι που βεβαίως αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου, την προηγούμενη του δήμου Λευκάδας και την σημερινή του δήμου Μεγανησίου. Σε αυτού του τύπου τις διαδικασίες το Υπουργείο, δεν εξετάζει την αλλαγή των προσώπων και της πολιτικής που ο ακολουθείται σε κάθε Δήμο.

Έτσι πλέον εκκρεμεί η διαβίβαση της αξιολόγησης της περιβαλλοντικής έγκρισης του σχεδίου από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ, προκειμένου η Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού να εισηγηθεί το θέμα χαρακτηρισμού και οριοθέτησης της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων στο αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ. Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο επισημαίνει, σε απάντησή στην σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης  και έφερε στο φως της δημοσιότητα το agrinio culture.gr,   ότι «δεν υφίσταται ειδικότερη διάταξη διοικητικού περιεχομένου που να προβλέπει παύση της διαδικασίας προώθησης της μελέτης ΠΟΑΥ Εχινάδων, καθώς έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαβούλευσης της οικείας μελέτης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Τέλος, από την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος αξίζει να σημειωθεί ότι «η Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού του, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ, η Διεύθυνση Υδατοκαλλιεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (συναρμόδια υπηρεσία) και άλλες τοπικές υπηρεσίες, έχουν ήδη ελέγξει τα περιεχόμενα του φακέλου της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και έχουν ήδη διατυπώσει τις παρατηρήσεις τους σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, όπου και περιλαμβάνονται τα κριτήρια για τις προβλεπόμενες ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας από λειτουργούσες ασύμβατες δραστηριότητες και θεσμοθετημένες χρήσεις γης και υποδοχείς».Ακόμη αναφέρεται ότι «η περιβαλλοντική συνιστώσα έχει ήδη συμπεριληφθεί, εκτιμηθεί και αξιολογηθεί από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία εγκρίθηκε και συνοδεύει το Ειδικό Πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες».

ΠΗΓΗ: https://meganisinews.eu/

Άρωμα Λευκάδας: σημειώνουμε πως η πρώην δημοτική Αρχή, (έχει, όπως δήλωσε, αρνητική θέση στην επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών), όχι απλώς δεν πήρε θέση στην δημόσια διαβούλευση το 2019, αλλά έσπευσε να ζητήσει από την παρούσα δημοτική Αρχή (πριν από μια εβδομάδα), άμεση ζήτηση στο ΔΣ του θέματος, για να μην χάσει την επικαιρότητά του!  Δες εδώ.

Προηγουμενο αρθρο
Έφυγε από τη ζωή ο ιερέας Ιωάννης Παρούσης
Επομενο αρθρο
Οικία Αλβανίτη: Τότε και τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.