HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Εθελοντισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και οι προβολές στην Βουλή

Ο Εθελοντισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και οι προβολές στην Βουλή

Άρθρο αναγνώστη:

Γιατί συνδέουμε τον εθελοντισμό με τον νεοφιλελευθερισμό ή τις ανεπάρκειες των κυβερνήσεων; https://www.avgi.gr/politiki/372258_ethelontismos-o-feretzes-toy-neofileleytherismoy 

Καμία σχέση δεν έχουν οι νοσοκόμες με όλα αυτά. Γιατί λοιπόν τις βάζουμε στο ίδιο κάδρο με την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση;  Χωρίς ούτε μία λέξη συμπάθειας γι αυτές.

 Στις κυβερνήσεις κάνετε όση κριτική θέλετε για τις ανεπάρκειές τους. Αλλά οι εθελοντές καλύπτουν πάντα κενά που αφήνει η κοινωνία μας. Στην περίπτωσή μας οι εθελόντριες νοσοκόμες επιλέγουν συνειδητά να προσφέρουν σε εμάς, ρισκάροντας την υγεία τους σε ένα νοσηρό περιβάλλον. Αξίζουν τιμή και έπαινο. 

Αυτές οι εθελόντριες δίνουν ένα ζωντανό παράδειγμα σε όλους μας για την έννοια της κοινωνικής προσφοράς. Και μάλιστα, όπως τώρα, που τοποθετούν τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω από τον εαυτό τους. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και ιατροί – βουλευτές όλων των κομμάτων που προσφέρθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στα νοσοκομεία.

Τόσες ΜΚΟ κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αορίστου και υπόπτου πολλές φορές αφετηρίας και σκοπού, όπως προκύπτει από έρευνες των δικαστικών αρχών. Ασχοληθείτε μ΄ αυτές. Γιατί διαχειρίζονται εκατομμύρια σε όχι πάντα εθελοντική βάση, νομίζω. 

Τέτοια δημοσιεύματα μόνο σύγχυση προκαλούν που δεν καταλαβαίνω ποιόν ωφελούν. Την κοινωνία μας πάντως όχι..

 Βέβαια τι άλλο μπορείς να περιμένεις όταν ταυτόχρονα θεωρείται προσβολή της Δημοκρατίας η προβολή στην Βουλή της εικόνας της Παναγίας και του Ελληνικού Στρατού. https://www.iefimerida.gr/politiki/filis-prosboli-dimokratia-apeikonisi-boylis Φαίνεται η Βουλή προορίζεται αποκλειστικά για την προβολή των χρωμάτων του φεστιβάλ υπερηφάνειας. (Αthens gay pride) https://www.skai.gr/news/entertainment/athens-gay-pride-2019-sta-xromata-ouraniou-toksou-fotagogeitai-i-vou

 Και βέβαια δεν με ενοχλεί καθόλου η επιλογή του καθενός σε προσωπικά του ζητήματα, αλλά με ενοχλεί πολύ ο τρόπος αντιμετώπισης των δύο εορτασμών.

 Φθάσαμε στο σημείο να έχει για κάποιους προβάδισμα ως αξία η προβολή του φεστιβάλ υπερηφάνειας, από την προβολή της αξίας του Χριστιανισμού και του ρόλου σήμερα του Ελληνικού Στρατού. Και μάλιστα σε μια εποχή που υπάρχουν πιθανότητες να κληθεί ο Στρατός να προστατεύσει την ακεραιότητα της χώρας.

 Μόλις προ ημερών παρακολουθούσαμε τους ναυτικούς μας που έμειναν με τα υποβρύχια εβδομάδες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας εκτελώντας το καθήκον τους. Σήμερα οι ίδιοι προσβάλλουν την δημοκρατία. Μάλλον κάποιοι προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Ίσως νομίζουν πως ζούμε στην Ελβετία που για εκατοντάδες χρόνια  δεν την ενόχλησε κανείς.

 Εδώ όμως μόλις προχθές είχαμε τον Αττίλα 3 με την ανακοίνωση του Ερντογάν ότι η Αμμόχωστος είναι ιδιοκτησία του. Προφανώς θα την εποικίσει.. Αλλά βέβαια αυτό πέρασε με σιωπή από όλους. Στα ψιλά.

Χρειάζεται λοιπόν ρεαλισμός για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που ζούμε. Για να γίνουν κάποιες  ιδέες πραγματικότητα πρέπει πρώτα να γίνουν πλειοψηφία και στην συνέχεια να περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες, στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό για να υλοποιηθούν. 

Σήμερα όμως όσο φιλειρηνιστής και να είσαι δεν μπορείς παρά να στηρίζεις τον στρατό σου και τις αξίες σου ως έθνος. Διαφορετικά θα εκπλαγείς κάποια στιγμή να δείς κι άλλη γή των Ελλήνων να γίνεται τουρκική, όπως η βόρεια Κύπρος.

Ο     ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ο πληθυσμός του Ιβαριού σε απόλυτη αρμονία
Επομενο αρθρο
Ο καλός «νοικοκύρης» Νίκος Αραβανής

1 Σχόλιο

  1. Μαριαννα
    25 Νοεμβρίου 2020 at 08:21 — Απάντηση

    Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας! Είστε μια ανάσα νοσταλγίας και ψυχικής ευφορίας στους δυσκολους καιρους που περναμε!!!!! Συνεχίστε να αναδεικνύεται την συγχρονη και την παλια Λευκάδα μας! Μια βέρα Λευκαδιτισσα που λειπει χρόνια από το πανεμορφο νησί μας!!! Κάθε καλοκαίρι έρχομαι και δειχνω στην κόρη μου και στον άντρα μου τσι ομορφιες του τόπου μας! Φέτος μόνο ο covid χάλασε τα σχέδια μας αλλά ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε καλά όλοι μας και να έρθουμε!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.