HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Θανάσης Καββαδάς αποδείχτηκε το ισχυρότερο «άλογο» της εκλογικής κούρσας!

Ο Θανάσης Καββαδάς αποδείχτηκε το ισχυρότερο «άλογο» της εκλογικής κούρσας!

Το ισχυρότερο χαρτί, ατού ή …«άλογο» του ψηφοδελτίου που ανήκε, που τράβηξε το κομματικό κάρο περισσότερο απ΄όλους, αποδείχτηκε ο εκ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Καββαδάς στις εκλογές της περασμένης Κυριακής! Παρότι ήταν πρωτάρης σαν υποψήφιος σε εθνικές εκλογές, ήταν αυτός τον οποίον επέλεξαν και σταύρωσαν σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος (για την ακρίβεια το 49,1%!), κάτι που δεν γνωρίζω αν είναι ρεκόρ, αναμφίβολα όμως αποτελεί ζηλευτή επίδοση για κάθε υποψήφιο…

Πρόκειται για μια απ΄τις σημαντικότερες εκλογικές παραμέτρους, αφού αλλάζει τα δεδομένα στο κομματικό σκηνικό της Νέας Δημοκρατίας τοπικά και που φαίνεται πως θα έχει καθοριστική επίδραση και στην εξέλιξη των τοπικών πολιτικών πραγμάτων γενικότερα.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την μεγάλη επιτυχία του νέου βουλευτή Λευκάδας κ. Σταύρου Γρηγόρη, ο οποίος παρότι ήταν επίσης πρωτάρης στον κοινοβουλευτικό στίβο, όχι μόνο εκλέχτηκε αλλά και πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη σχετική επίδοση, επιλεγόμενος απ΄το 41,24% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, πως μετά την Κυριακή, αλλάζει οριστικά ο τοπικός πολιτικός χάρτης που ξέραμε.
Παραθέτουμε εδώ τον «ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΗΧΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ» με την ποσοστιαία επίδοση επιλογής κάθε υποψηφίου από τους ψηφοφόρους του κόμματός τους, για όλους όσους πρώτευσαν στα (τριμελή) ψηφοδέλτια των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή:

1. Καββαδάς Αθανάσιος με 2.145 σταυρούς, δηλαδή το 49,1% από τις 4.369 ψήφους που πήρε συνολικά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2. Γρηγόρης Σταύρος με 2.245 σταυρούς, δηλαδή το 41,24% από τις 5.444 ψήφους που πήρε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ

3. Σταματέλου Δήμητρα με 586 σταυρούς, δηλαδή το 40,61% από τις 1.443 ψήφους που πήρε συνολικά το ΚΚΕ

4. Χόρτης Πέτρος με 216 σταυρούς, δηλαδή το 32,34% από τις 668 ψήφους που πήρε συνολικά ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

5. Νησιώτης Νικόλαος με 132 σταυρούς, δηλαδή το 24,44% από τις 540 ψήφους που πήραν συνολικά οι ΑΝΕΛ

6. Πεντεσπίτης Νικόλαος με 177 σταυρούς, δηλαδή το 23,44% από τις 755 ψήφους που πήρε συνολικά το ΠΑΣΟΚ

(σ.σ: Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα γιατί το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο δεν είναι συγκρίσιμο αφού είχε δυο μόνο υποψηφίους).

Ν.Φ.Γ.

Πηγή: www.fortsalefkada.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ολοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα
Επομενο αρθρο
Μνημόσυνο Σπυρίδωνος Σάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.