HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΟ καλός «νοικοκύρης» Νίκος Αραβανής

Ο καλός «νοικοκύρης» Νίκος Αραβανής

Προκαλεί εντύπωση η ελληνική σημαία που κυματίζει στην ερημιά, σε κτήμα  δίπλα στην διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου, που συνδέει την Καρυά, τα Πλατύστομα και την Βαυκερή. Αν όμως σταθείς, διαπιστώνεις πως το κτήμα δεν είναι έρημο και πως μέσα από την περίφραξη  συνυπάρχουν αρμονικά όλα τα ζωντανά του Θεού.

Για να φωτογραφίσουμε τη σημαία  σταματήσαμε και αμέσως μετά είδαμε τον νοικοκύρη του κτήματος,  τον καρσάνο Νίκο Αραβανή.

Τα τελευταία χρόνια που παρακολουθούμε -όσο μπορούμε- την επικαιρότητα και τις δράσεις του νησιού, ο Νίκος είναι πανταχού παρόν, κυρίως στην Καρυά. Οργανώνει και επιμελείται όλες τις εκδηλώσεις του «Απόλλωνα Καρυας» χειμώνα καλοκαίρι -τελευταία εκλέχτηκε πρόεδρος του συλλόγου. Και όταν λέμε επιμελείται εννοούμε την οργάνωση αλλά και κάθε είδους χαμαλίκι, αγγαρεία και… τρέξιμο. Από τον εθελοντικό καθαρισμό του χωριού, την διάνοιξη μονοπατιών, την ανάβαση στα μονοπάτια της Καρυας, την φιλοξενία καλεσμένων, την επιμέλεια του μουσείου του Απόλλωνα και πολλά άλλα.

Βλέπετε ο Νίκος παρότι συνταξιούχος (αστυνομικός), είναι νεότατος, γυμνασμένος, και είναι σε θέση να προσφέρει  με το μυαλό, με τα χέρια  και την αξιοσύνη του. Χαίρεσαι να συζητάς μαζί του. Πέραν όλων των άλλων είναι απόλυτα ορθολογιστής. (προσόν που άρχισε να γίνεται δυσεύρετο τριγύρω μας)

Εκεί στο κτήμα του, που στο πορτόνι κυματίζει η ελληνική σημαία, ανακαλύψαμε και άλλα χαρίσματα και δραστηριότητες του Νίκου που μας ξάφνιασαν. Το κτήμα είναι μεγάλο. Έκτος από τις καλοπεριποιημένες ελιές, ένα κομμάτι το χρησιμοποιεί για  κήπο. Μέσα στο κτήμα συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία:   μερικά προβατάκια, ένας γαϊδαράκος, γατούλες, δυο σκύλοι και… πανέμορφες τριανταφυλλιές. Αυτή την εποχή μαζεύει τις ελιές του. Αλλά από ότι κατάλαβα αυτό δεν είναι η αποκλειστική απασχόληση της ημέρας!  Αφιερώνει χρόνο να χαϊδολογήσει το γέρικο γαϊδουράκι του, να συνομιλήσει με τις γατούλες και τους σκύλους του, να φροντίσει τα πρόβατα του.

Δεν χρειάζεται να μείνει πολλή ώρα μέσα στο κτήμα κάποιος για να διαπιστώσει την αρμονία μεταξύ της φύσης και των ζωντανών της πλάσης. Απόλυτη ευταξία, ηρεμία και αγάπη. Ένας σχεδόν δίμετρος και θεόρατος άνδρας, σαν μικρό παιδάκι, που  αγαπά και  φροντίζει τα ζωντανά της πλάσης, γνωρίζει όλα τα μυστικά στην καλλιέργεια της  ελιάς, επιμελείται τις τριανταφυλλιές του…  Είναι εθελοντής στην Πολιτική προστασία Λευκάδας, ενεργότατο μέλος και πρόεδρος του «Απόλλωνα» και πρωτοστάτης κάθε καλλιτεχνικής και  πολιτιστικής δράσης του χωριού. Καλλιεργεί λαθύρια στον κάμπο της Καρυάς και έχει και  καλά αμπέλια, από όσο ξέρουμε…

Ένας καλός «νοικοκύρης» με όλο του το βιός!

Προηγουμενο αρθρο
Ο Εθελοντισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και οι προβολές στην Βουλή
Επομενο αρθρο
Οι θησαυροί της οδού Αιόλου -Ολες οι αρχαιότητες που έχουν εντοπιστεί κάτω από την πόλη [εικόνες]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.