HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ κλέψας του κλέψαντος

Ο κλέψας του κλέψαντος

Κόντεψα να πατήσω μέσα και να τσακιστώ. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ένα φρεάτιο απορροής ομβρίων χωρίς καπάκι, με σκάρα στο εσωτερικό του, που είναι τοποθετημένη χαμηλότερα από το οδόστρωμα.

Το καπάκι δεν το πήρε ο αέρας, ούτε πέταξε! Έχει κλαπεί, με διαβεβαίωσε γνωστός μου. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, είναι μεταλλικό βλέπετε.

Μη έχοντας λοιπόν καπάκι το φρεάτιο βοηθούντος και του αέρα γέμισε σκουπίδια και πλαστικά. Σκουπίδια που εμείς πετάμε στο δρόμο.

Το ξεσκέπαστο φρεάτιο βρίσκεται στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Καρυάς- Νυδριού στο κομμάτι προς το Νυδρί. Η συγκεκριμένη περιοχή πλημμύριζε συχνά τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι τελείωσε το έργο της τοποθέτησης σωλήνων που θα διοχετεύουν τα νερά του δρόμου μέσα στο Βάρδα.

13

Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου, δεν θα πίστευα ότι και τα καπάκια από τα φρεάτια απορροής ομβρίων κλέβονται!!

Τα πάντα κλέβονται συνέχισε να με πληροφορεί ο γνωστός μου.

Έχει ένα μικρό περιβολάκι με πορτοκαλιές και λεμονιές. Ζήτημα αν είναι 20 δέντρα όλα –όλα. Έχει από δυο μεριές πρόσβαση. Από τη μια είναι το σπίτι του. Την άλλη, δυο μέτρα άνοιγμα, φρόντισε φέτος να φράξει με μια απλή σίτα.

Τι το θέλετε, σηκώνουν τη σίτα και κλέβουν τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Για τα πορτοκάλια τι να πει ο έρημος… μπορεί και να τα τρώνε… αλλά τα λεμόνια, δεν είναι δα και είδος πρώτης ανάγκης! Πόσα λεμόνια χρειάζεται ένα σπίτι; Ε λοιπόν, όσο δέντρα είναι κοντά στην περίφραξη έχουν αδειάσει και περισσότερο οι λεμονιές!

Προηγουμενο αρθρο
Γαστρονομικός Τουρισμός: Το υπόδειγμα της Ιταλίας...
Επομενο αρθρο
Ασφόδελος – Σπερδούκλι

1 Σχόλιο

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    23 Φεβρουαρίου 2016 at 18:23 — Απάντηση

    Κι όμως , κλέβονται. Τα παίρνουν και τα πουλούν σε χυτήρια. Το κάνουν σε πολλά μέρη. Το αξιοπερίεργο, είναι το πώς δεν μπορούν να τους βρουν, αφού τα χυτήρια είναι μετρημένα και θα μπορούσαν (όπως αντιλαμβάνομαι) να βρουν τους κλεπταποδόχους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.