HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ «Κοινός Νους»: Το ΤΕΙ αυτό είναι για το λαό, να τρώει ο κοσμάκης ψωμί!

Ο «Κοινός Νους»: Το ΤΕΙ αυτό είναι για το λαό, να τρώει ο κοσμάκης ψωμί!

Σχολιάζει «ο Κοινός Νους»

Έχει απόλυτο δίκιο ο Λευκαδίτης: Όλοι η Λευκάδα πρέπει να κινητοποιηθεί γιατί το ΤΕΙ στο κάτω κάτω της γραφής αυτήν εξυπηρετεί.

Ποιος αμφισβητεί ότι πριν το ΤΕΙ με το που έμπαινε Σεπτέμβρης, εκεί κατά το χαλίπωμα, δεν κυκλοφορούσε ψ´χή, που λέει κι Μπάμπης ο Γούρμος! Ενώ τώρα, και οι καφετέριες είναι γεμάτες και δε χρειάζεται να κλείσουν, και τα εστιατόρια κάνουν δουλειά, και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν κλείνουν το χειμώνα και προπαντός κάνουν αυτές τις υπέροχες εννιάμηνες μισθώσεις προκειμένου να είναι πάλι ελεύθερα το καλοκαίρι, και, γενικά, αυτά τα 500 νέα παιδιά λίγο ως πολύ την κινούν κάπως την αγορά, οπότε, με υπουργική απόφαση, (όπως ήταν η δημιουργία του ΤΕΙ) ρυθμίζεται η οικονομία του νησιού και δε χρειάζεται, φερ´είπείν, να αγχωθούμε να προσελκύσουμε τουρίστες το χειμώνα, ώστε να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος, ή να προσφέρουμε ένα άλλο εναλλακτικό προϊόν, τουριστικό ή άλλο, ώστε να «ζεσταθεί» η οικονομία του νησιού.

Ο (κάθε) υπουργός την έδωσε τη λύση – γι’ αυτό δεν τους ψηφίζουμε άλλωστε;

Τώρα, τι λένε οι γραφικοί ότι και καλά τα πανεπιστήμια πρέπει να εξυπηρετούν πρωτίστως τους φοιτητές τους, ότι ποιο το νόημα να υπάρχει σχολή που οι φοιτητές εισάγονται με βάση το τρία (στα 20 φαντάζομαι, πάνε και χρόνια…), ή το άλλο το αστείο ότι οι σχολές καλό είναι να είναι κοντά η μια στην άλλη, προκειμένου και οικονομία κλίμακας να επιτυγχάνεται, και να υπάρχει διαδραστική αλληλεπίδραση μεταξύ των αντικειμένων… Χαζά πράγματα! Εδώ μιλάμε με αριθμούς: 500 δωμάτια θα μείνουν ανοιχτά το χειμώνα. Εστιατόρια και μπαρ θα δουλεύουν, απ´το να βαράνε μύγες. Δικοί μας άνθρωποι θα είναι οι καθηγητές! Αφού και οι Λευκαδίτες, τόσο αγαπάνε το ΤΕΙ που η βασική τους φιλοδοξία είναι τα παιδιά τους εκεί να τα στείλουν. Προς το παρόν βέβαια πάνε εκείνα με βαθμούς από 9 έως 3, και τα δικά μας πάνε σ´αυτές τις κακές μεγάλες πόλεις, με τις σαχλές οργανωμένες πανεπιστημιουπόλεις, ή, έτι χειρότερα, και άκουσον άκουσον, στα εξωτερικά (Ευρώπες, Αγγλίες -γιατί μην αυταπατάστε, κυκλοφορούν και Brexit- κι Αμερικές)…

Το ΤΕΙ αυτό είναι για το λαό, να τρώει ο κοσμάκης ψωμί!

Γι’ αυτο λοιπόν σύσσωμη να κατέβει η Λευκάδα στους δρόμους, να ανατρέψει αυτήν την αισχρή απόφαση που θα επαναφέρει την παρακμή και την κατ´φρόνια! Νομάρχης/δήμαρχος/περιφερειάρχης πως αλλιώς τον λένε, αλλά και ο δεσπότης, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ένωση ξενοδόχων, η ένωση σώματι άσων, η ένωση καφετεριών/μπαρών/εστιατορίων μπροστά και πίσω μώλου, και γενικά όλο το πόπολο να κατεβεί στη μάχη.

Η λευκαδίτικη οικονομία μπορεί και πρέπει να βασίζεται σε μια υπουργική απόφαση- άλλωστε αυτοί που «είναι στα πράγματα» πρεσβεύουν την κεντρική ρύθμιση της οικονομίας! Μαύρο σε όποιον δεν συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας. Τα παιδιά μας αξίζουν κάτι καλύτερο (τα δικά μας, αυτά του ΤΕΙ ενδεχομένως όχι).

Μωρ´ δε λες καλά που υπάρχουν και τα μνημόνια;… Αλλιώς δε γλιτώναμε μανούλα μ’…

Προηγουμενο αρθρο
Αναβάλλεται το τουρνουά μπάσκετ 3on3 στην κατασκήνωση
Επομενο αρθρο
Το Βλυχό χτες

4 Σχόλια

  1. Μαρια Κ.
    31 Οκτωβρίου 2017 at 20:48 — Απάντηση

    Για ονομα….
    ας μην ασχοληθουμε με το ΤΕΙ Ι!!
    Εξ αλλου τι θα γινουμε χωρις βαρβαρους??..
    Η μονοκαλιεργεια του τουρισμου ισως σας φαινεται καλυτερη!!!
    Ναστε καλα γιατι δεν θακανα σχολιασμο για τα γραφομενα σας.
    Νομιζα οτι ηταν αλλος ο…κοινος νους!!
    So sorry

  2. Μαρια Κ.
    30 Οκτωβρίου 2017 at 16:08 — Απάντηση

    Πολυ η ειρωνια ,αδερφε μου
    Εσυ απο που καταγεσαι?
    Μορφωθηκες,ε?
    Σε ΑΕΙ,υπολογιζω!!!
    Γιαυτο εκφραζεσαι ετσι??
    Οι υπολοιποι που δεν συμφωνουν μαζι σου μοιαζουν με σκουπιδια,ε??
    Ευγε!!
    Πολυ καλα σε μορφωσαν!!

    • Μαργαρίτα Σ.
      30 Οκτωβρίου 2017 at 18:09 — Απάντηση

      Αγαπητή μου Μαρία. Χρησιμοποιήσατε τρομερά επιχειρήματα. Αποστομώσατε τον σχολιαστή! Και εις ανώτερα! Κάπως έτσι προχωρεί ο διάλογος!Ας μην επισημάνω, το «από που κατάγεσαι» και «τι σπούδασες» θα πέσω σε… βούρκο ! Μπράβο και πάλι για τα ακλόνητα «όπλα» σας!

  3. dope
    28 Οκτωβρίου 2017 at 17:24 — Απάντηση

    μπραβο για το θαρρος και την ευθυκρισια σας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.