HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Λευκαδίτης Γιάννης Καλαφάτης δημιουργεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στη Νέα Υόρκη

Ο Λευκαδίτης Γιάννης Καλαφάτης δημιουργεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στη Νέα Υόρκη

Αφού δημιούργησε τέσσερις γίγαντες στον τομέα των κατασκευών στην Νέα Υόρκη, ο αυτοδημιούργητος  επιχειρηματίας Γιάννης Καλαφάτης, ξεκίνησε την κατασκευή ενός κινηματογραφικού στούντιο στο Μεγάλο Μήλο, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, “χτυπώντας” στην ακμάζουσα κινηματογραφική βιομηχανία της πόλης.

Πριν τρία χρόνια, σε μια κίνηση που πέρασε απαρατήρητη από τον περισσότερο κόσμο, ο Ελληνο-Αμερικανός επιχειρηματίας, αγόρασε το York Studios, ένα μικρό στούντιο στην περιοχή Maspeth της Νέας Υόρκης, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε την μεγαλύτερη διαθέσιμη ανοιχτή έκταση στα 5 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης. Αυτός ο χώρος, θα φιλοξενήσει τις νέες εγκαταστάσεις των York Studios, που βρίσκονται υπό κατασκευή, στην διεύθυνση 1440 Story Avenue, στο Bronx.

“Περιμένουμε, η κινηματογραφική βιομηχανία να συνεχίσει να αναπτύσσεται, το υπάρχον μας στούντιο είναι δεσμευμένο με συμβόλαια για τα επόμενα δύο χρόνια και ο κόσμος του κινηματογράφου αναζητά συνεχώς χώρους”.

Ο CEO των York Studios, δεν είχε κάποια σχέση με τον χώρο των ταινιών, μέχρι την στιγμή που “μυήθηκε” στο κόσμο του κινηματογράφου από την κόρη του. Τότε είδε και την μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.
“Συνειδητοποίησα, ότι είναι ένας ανερχόμενος κλάδος. Η Πολιτεία παρέχει διαφορά κίνητρα, ώστε να προσελκύει όλο και περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές εδώ. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι του χώρου, προτιμούν να κάνουν παραγωγές στη Νέα Υόρκη, κάτι που έχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον”.

Προσφορά και ζήτηση

Η Νέα Υόρκη μειονεκτεί σε εκτάσεις για κινηματογραφικές παραγωγές σε σχέση με το Λος Άντζελες και ο Γιάννης Καλαφάτης μπορεί να αναδειχθεί σε “μεγάλο παίκτη” σ’ αυτό τον τομέα.
“Είμαστε τυχεροί και χαρούμενοι που βρήκαμε μια έκταση να εξυπηρετεί τη δημιουργία εννέα πλατώ στο Νότιο Μπρόνξ”, μας λέει ο Ελληνο-Αμερικανός επιχειρηματίας, που έχει γεννηθεί στη Λευκάδα.
Η έκταση των 40 και πλέον στρεμμάτων, ήταν η μοναδική που ανήκε σε ιδιώτες και δεν είχε κτισθεί ακόμη, είναι προσβάσιμη οδικώς στο Μανχάτταν σε 20 λεπτά κι αυτό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου και τα ταλέντα, που θέλουν ή είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται κοντά στην πόλη.

Όταν τελειώσουν τα έργα, οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν ένα πλατώ ύψους περίπου 20 μέτρων και έκτασης 3.716 τετραγωνικών το μεγαλύτερο στη Νέα Υόρκη.
“Θα μπορούμε να φιλοξενούμε δημοφιλείς τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, όπως πχ. το Spider-Man ή το Godzilla, που χρειάζονται τέτοιους χώρους και που δεν ήταν δυνατόν να γυριστούν εδώ μέχρι τώρα, λόγω των περιορισμών των πλατώ”.

Έως τώρα, το υπάρχον πλατώ της York Studios, έχει φιλοξενήσει αρκετές παραγωγές. Από την τηλεοπτική σειρά του καναλιού CBS’ “Elementary”, μέχρι τις ταινίες “John Wick” με τον Keanu Reeves και το “Non-Stop” με τον Liam Neeson.

Τα νέα “York Studios“

Οι εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων εγκαταστάσεις εγκαινίασαν τις εργασίες τους το περασμένο καλοκαίρι και όταν ολοκληρωθούν θα περιέχουν ένα συγκρότημα εννέα ηχητικών πλατώ με ιδιωτικές θύρες, γραφεία παραγωγής και υποστήριξης, εργαστήρια για κάθε πλατώ, καθώς και επιτόπια πάρκινγκ.

Η τεράστια και φιλική στο περιβάλλον κατασκευή, θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, θα έχει συνολικό εμβαδόν 32.516 τ.μ. και θα φέρει μαζί της ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Μπρονξ. Τα πέντε πρώτα πλατώ των York Studios, αναμένονται να τεθούν σε λειτουργία το Φθινόπωρο του 2018.

Ο Πρόεδρος του Bronx Borough κ. Rubén Díaz Jr., επισήμανε πως “τα York Studios, θα ευνοήσουν την τοπική οικονομία, αφού θα δημιουργήσουν μια βάση πελατών για τα τοπικά εστιατόρια, τα καταστήματα υλικών, ακόμη και για τις αποθήκες ξυλείας. Εξάλλου, οι χώροι κινηματογραφικών παραγωγών, αναμένεται να δημιουργήσουν 400 νέες θέσεις εργασίας”, σημείωσε.

Πάντα ένα βήμα μπροστά

Αφού δημιούργησε τέσσερις πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις (Skyline Restoration, CGI, SRW και Spring Scaffolding) και τώρα τα κινηματογραφικά στούντιο, ο κ. Γιάννης Καλαφάτης σχεδιάζει να κάνει και την πρώτη του κινηματογραφική ταινία το 2018.

“Αυτή τη στιγμή, είμαι 100% συγκεντρωμένος στο να βοηθήσω την York Studios να επιτύχει και να ολοκληρώσουμε τις εγκαταστάσεις που κατασκευάζουμε στο Νότιο Μπρονξ, αλλά επιπλέον αρχίζω να εμπλέκομαι και στην διαδικασία της κινηματογραφικής παραγωγής”.

Όταν έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα κινηματογραφικό πλατώ, έρχεσαι αναγκαστικά σ’ επαφή με την παραγωγή, αλλά δεν μπορείς να επηρεάσεις το γύρισμα και ο κ. Καλαφάτης θα ήθελε να προσδώσει μια φρέσκια μάτια στην δημιουργία ταινιών.

“Πολλοί άνθρωποι πρέπει να ενθουσιαστούν ξανά με τις παραγωγές του Hollywood και η προσωπική μου γνώμη είναι πως υπάρχει χώρος για βελτίωση στον τομέα της κινηματογραφικής παραγωγής γενικότερα.

Πιστεύω πως γίνεται μια αναδιάρθρωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας και είμαι σίγουρος ότι αρκετοί άνθρωποι το σκέφτονται αυτό τώρα και ίσως -σε μικρό ποσοστό- να μπορώ να προσθέσω κάτι στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας των παραγωγών του Hollywood”, συμπληρώνει ο κ. Καλαφάτης.

Όταν πλέον ολοκληρωθούν τα York Studios στο Νότιο Μπρονξ, τα κινηματογραφικά πλατώ της εταιρίας θα φτάσουν τα δέκα, κάτι που θα την κάνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινηματογραφικών στούντιο στην Νέα Υόρκη.

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για αντιπλημμυρικά έργα
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη περίοδο 2012-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.