HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ «πεζόδρομος» περιπάτου κατά μήκος του Ιβαριού

Ο «πεζόδρομος» περιπάτου κατά μήκος του Ιβαριού

Με ένα ακόμα «αντιδημοφιλές» θέμα θα ασχοληθούμε. Αιτία είναι το μήνυμα που πήραμε από αναγνώστη σήμερα το πρωί.

Γράφει:

[Έκανα τον πρωινό μου περίπατο στον «πεζόδρομο» του μόλου απέναντι από τα «μπαράκια». Κάνε ένα ρεπορτάζ να δεις πρώτον τα κατορθώματα των «πονόψυχων» ζωόφιλων (και κατά τις πράξεις τους σκληρόψυχων μισάνθρωπων): Ο τόπος ζέχνει. Αν δεν βλέπεις καλά, κινδυνεύεις να κάνεις τσουλήθρα σε απορρίμματα σκύλων με τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια τσουλήθρα!

Και δεύτερον ότι δεν είναι πια πεζόδρομος! Η «πύλη» εισόδου γκρεμίστηκε. Μερίμνη του Δήμου; Επαναστατικώ δημοκρατικώ δικαίω «μπάτε σκύλοι, αλέστε»; Δεν ξέρω.»

Υ. Γ.: Δεν έχω τίποτα με τα σκυλιά. Με την ηλιθιότητα (και όχι μόνο) των αφεντικών τους «σκυλιάζω»!]

Ο πεζόδρομος κατά μήκος της λιμνοθάλασσας ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013. Είναι κατά γενική ομολογία από τις θετικότερες επεμβάσεις που έχουν γίνει σ’ αυτή την πόλη τα τελευταία χρόνια. Κι όμως θα έλεγε κανείς πως δεν τον θέλουμε.

1) Θυμίζω ότι λίγο μετά την ολοκλήρωση του έργου καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα ηλιακά φώτα που υπήρχαν. 2) Μετά τα παγκάκια. Επισκευάστηκαν από τότε μια ή δυο φορές. 3) Η αρχική μπάρα που έφραζε το δρόμο στα αυτοκίνητα καταστράφηκε και αντικαταστάθηκε. Όπως είδα σήμερα καταστράφηκε και η δεύτερη.

Αν επρόκειτο για παράλειψη ή για παρατυπία του Δήμου ή των αρμοδίων αρχών να τους χτυπήσουμε αλύπητα. Αν όμως πρόκειται για ανθρώπινες συμπεριφορές τα πράγματα γίνονται εκτός από δυσάρεστα και δύσκολα.

DSCN2774

DSCN2765

DSCN2770

Προηγουμενο αρθρο
Αήττητη συνεχίζει η Νίκη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εθελοντικός καθαρισμός στους κοινόχρηστους χώρους της Ι. Μ. Αγίων Πατέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.