HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»

«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» συνεχίζοντας την εποικοδομητική του συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διοργάνωσε 3ήμερο Βιωματικό Σεμινάριο για Νηπιαγωγούς, στο υλικό Αγωγής Υγείας:
«Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο».

Το συγκεκριμένο υλικό έχει ως στόχο την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς αλλά και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στους νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία.
Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε στις 10, στις 12 και στις 13 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία του Κέντρο Πρόληψης. Η εκπαίδευση διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Σοφία Ασπρογέρακα- Αργύρη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τον Δ/ντη Α’/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας κ. Φώτη Σάντα, τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Θωμά Κακλαμάνη, καθώς και όλες τις νηπιαγωγούς που συμμετείχαν, για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία του σεμιναρίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ- ΑΡΓΥΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ,
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ Κ.Π.

Προηγουμενο αρθρο
Οδυσσέας Ελύτης: «Μυρίσαι το άριστον»
Επομενο αρθρο
Το νέο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.