HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ ρόλος του κοινοτικού συμβουλίου στην πόλη της Λευκάδας

Ο ρόλος του κοινοτικού συμβουλίου στην πόλη της Λευκάδας

Του Θωμά Κακλαμάνη*

Το κοινοτικό συμβούλιο Λευκάδας οφείλει να έχει λόγο στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων. Να διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις, να γνωμοδοτεί και να ασκεί πίεση για την εκτέλεση έργων που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Θα πρέπει να τονιστεί πως το «απαξιωμένο» για πολλούς ακόμα και σήμερα, κοινοτικό συμβούλιο, από «φτωχός συγγενής» του παρελθόντος, με τον «Κλεισθένη Ι» αποκτά μια εντελώς νέα δυναμική που του παρέχει την δυνατότητα μιας καταλυτικής παρουσίας, με καίριες παρεμβάσεις, στα δρώμενα του τόπου.

Η πόλη της Λευκάδας μπορεί να αλλάξει, είναι στο χέρι μας. Έχουμε όραμα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Απαιτείται όμως συλλογικότητα, συνέπεια, αφοσίωση, εντιμότητα και συνεργασία, ώστε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το όραμά μας αξίζει να γίνει πράξη. Προτεραιότητα του κοινοτικού συμβουλίου Λευκάδας οφείλουν να είναι τα απλά καθημερινά ζητήματα, τα οποία κανείς δεν πρέπει ούτε να παραγνωρίζει, ούτε να υποτιμά, αφού η επίλυσή τους συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως:

  • Καθαρισμός φρεατίων, αντικατάσταση και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους της πόλης μας. Μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.
  • Καθαρισμός των χώρων πρασίνου, νοικοκύρεμα των πάρκων, ενίσχυση του πρασίνου και δενδροφυτεύσεις.
  • Εντοπισμός και αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος (λακκούβες) και επιδιόρθωση των σημείων όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.
  • Εντοπισμός και αποκατάσταση των φθορών στα πεζοδρόμια (π.χ. αποκολλημένα πλακάκια), δημιουργία διευκολύνσεων για ΑμεΑ, απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομες καταλήψεις. Τοποθέτηση ή αντικατάσταση κατεστραμμένων κατόπτρων (παραβολικοί καθρέπτες) και πινακίδων κυκλοφορίας.
  • Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, σωστή χωρική κατανομή τους σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Προγράμματα ανακύκλωσης με τοποθέτηση ειδικών κάδων (συλλογή τηγανελαίων, οικιακών συσκευών, λαμπτήρων κ.τ.λ.)
  • Καθαρισμός των χώρων (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κ.ά.) από την πυκνή βλάστηση και τα χόρτα.
  • Συντήρηση των παιδικών χαρών (χαλασμένα όργανα παιχνιδιών, έλλειψη φωτισμού και προστατευτικών δαπέδων), εκτέλεση έργων που θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ατυχημάτων.
  • Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων – φροντίδα και συνεργασία με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές.
  • Ανάπτυξη συλλογικών δράσεων κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης για την ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Απώτερος στόχος πρέπει να είναι η θεμελίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών, μέσα από τη συμμετοχή όλων, στη μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές της πόλης μας. Το αύριο ανήκει σε όλους. Ανήκει σε ομάδες ενεργών πολιτών που θέλουν και μπορούν, που προσβλέπουν σε ένα Δήμο που θα σέβεται το δημότη, που μπορούν να οραματιστούν και να δράσουν με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον του τόπου.

*Ο Κακλαμάνης Θωμάς έχει εκλεγεί στο κοινοτικό συμβούλιο Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη καναλιού - δημοσιογράφων από τη Ρουμανία σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά & Ιθάκη
Επομενο αρθρο
Μη ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Μεγανησίου

1 Σχόλιο

  1. Ατσαραντος
    21 Ιουνίου 2019 at 11:05 — Απάντηση

    Μακάρι να είσαι ο επόμενος Πρόεδρος !!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.